To je to što me zanima!

Zoran Milanović osudio Izrael: 'Ne postoji opravdanje za napade na pripadnike UNIFIL-a'

U misiji UNIFIL-a nalazio se jedan pripadnik OSRH, njegovo sudjelovanje u misiji je završeno i u tijeku je organizacija njegovog sigurnog povratka u Hrvatsku, poručio je Milanović
Vidi originalni članak

Predsjednik Zoran Milanović osudio je Izrael zbog napada na mirovnjake UN-a, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti. 

- Osuđujem višekratne napade Izraelskih obrambenih snaga (IDF) na pripadnike mirovnih snaga Ujedinjenih naroda u Libanonu (UNIFIL) kojima se krši međunarodno pravo i ugrožavaju životi pripadnika UNIFIL-a čija je misija čuvanje mira i sigurnosti na tom području. Ne postoji opravdanje za napade na pripadnike UNIFIL-a i jedino što zaraćene strane, uključujući Izraelske obrambene snage, moraju učiniti jest odmah zaustaviti svaki oblik napada i pritiska na misiju UNIFIL-a.

Kao što je upozorilo i Vijeće sigurnosti UN-a, pripadnici i objekti mirovnih snaga UN-a nikada ne smiju biti meta napada. Zadaća je pripadnika UNIFIL-a braniti međunarodni mir i sigurnost na tom području, odnosno osigurati punu provedbu rezolucije 1701 Vijeća sigurnosti UN-a usvojene 2006. godine s ciljem očuvanja mira između Libanona i Izraela. Pripadnici UNIFIL-a nastoje spriječiti eskalaciju sukoba, dok napadi Izraelskih obrambenih snaga na njih, na žalost, onemogućuju napore UNIFIL-a i izravno doprinose širenju tog sukoba.

O MEĐUNARODNOM UGLEDU Plenković ogorčen: 'Naš kredibilitet u EU-u i NATO-u srozava se zbog Milanovića'

U misiji UNIFIL-a nalazio se jedan pripadnik OSRH, njegovo sudjelovanje u misiji je završeno i u tijeku je organizacija njegovog sigurnog povratka u Hrvatsku. O upućivanju pripadnika OSRH koji bi ga trebao zamijeniti u misiji UNIFIL-a odlučit ćemo naknadno, vodeći prije svega računa o sigurnosnoj situaciji - poručio je Milanović.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Nenok 16.10.2024.

    Ako je UN tamo za mir zasto onda godinu dana pusta one krtice hizbolah da bacaju rakete na izrael ?? Zasto je UN dopustio 7.10 kad oni sve tako dobro promatraju !! UN nista bolji nije od hizbolah !!

  • borosch 15.10.2024.

    ...also,Zoka je car...a anemični samo svira ku.cu o kratke talase. Da nema poltrona,pušio bi racku..achmen

  • Zagreb Rocks 15.10.2024.

    Ovaj mučenik Slučajni mora lajat sve što mu narede iz veleposlanstva ruske federacije🤢🤮

Komentiraj...
Vidi sve komentare