To je to što me zanima!

Zoran Mamić u ponedjeljak se mora javiti u zagrebački zatvor radi izdržavanja kazne

Ako se ne javi, raspisat će se tjeralica. No njegov odvjetnik kaže da još čekaju odgovor suda na molbu da zatvorsku kaznu od četiri godine i osam mjeseci Mamić izdržava u BiH
Vidi originalni članak

Bivši trener Dinama Zoran Mamić i bivši poreznik Milan Pernar moraju se 10. svibnja javiti u zagrebački zatvor radi izdržavanja kazni.Odlučila je to sutkinja izvršenja kazne zatvora zagrebačkog Županijskog suda, koja je prije dva tjedna napisala rješenje o upućivanju na izvršenje kazne.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mamić je već tad bio u BiH, pa rješenje nije primio nego mu je ostavljeno na oglasnoj ploči suda. Prema svemu sudeći, ondje će ostati još neko vrijeme s obzirom na to da čeka odluku o svojoj zamolbi da kaznu od četiri godine i osam mjeseci izvršava u BiH.

- U proceduri smo zamolbe za ustup i još nismo dobili nikakvu odluku o tome. Postoji rješenje s datumom javljanja, ali to su odvojene stvari. I dalje čekamo da se riješi naša zamolba - rekao nam je jučer Mamićev odvjetnik Ivan Stanić.

Sutkinja je dala i neobvezujuće, ali negativno mišljenje o Mamićevoj molbi. Istaknula je da ne postoji uvjet za ustupanje kazne vezan za privatni život, odnosno bolju socijalnu rehabilitaciju osuđenika. I Ministarstvo pravosuđa i uprave izvijestilo je da nema osnove za daljnje postupanje po molbi Zorana Mamića.

Županijski sud u Zagrebu, kazali su, izvijestio ih je kako iz priložene dokumentacije - molbe osuđenika, njegovih osobnih podataka te javno dostupnih podataka, proizlazi da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za upućivanjem zamolbe nadležnom tijelu BiH za preuzimanjem izvršenja kaznene presude.

Ako se Zoran Mamić u ponedjeljak ne pojavi u zatvoru, za njim će raspisati tjeralicu i europski uhidbeni nalog. No za to je onda nadležan Županijski sud u Osijeku, kojemu se treba vratiti spis kako bi naredio raspisivanje tjeralice.

Vrhovni je sud sredinom ožujka Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu 6,5 godina zatvora iz prvog suđenja u Osijeku. Zoranu Mamiću smanjio je kaznu na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru na tri godine i dva mjeseca. Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću potvrđena je kazna od tri godine zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 124

  • PredragKišurek 10.05.2021.

    Isuse otkad su ga proglasili krivim još nije u zatvoru nigdje za tjeralicu treba bar god.dana da se pokrene.Koje su ovo blamaže Hrvatskog Bosaskog pravosuđa.Dogovor između dvije zemlje da ovakve protuhe kriminalaca političara kad useru pokradu narod da pobjegnu u bosnu.

  • Toni prijesednik 09.05.2021.

    Zoki nemij se predati Uzivaj u zivotu

  • Medvescak1 09.05.2021.

    Evo sprema kofere i kreće za Zagreb. Čim stigne javlja se SESI !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare