To je to što me zanima!

Zmija duatlonac: U moru kraj Pule plivao neotrovni kravosas

Prijatelj i ja smo se odmarali kraj mora. U daljini smo vidjeli štap koji nam se približavao, a kad smo uočili da je to zmija, šokirali smo se - ispričao je čitatelj
Vidi originalni članak

Prijatelj i ja smo se odmarali kraj mora. U daljini smo vidjeli štap koji nam se brzo približavao, a kad smo uočili da je to golema zmija, šokirali smo se, rekao nam je čitatelj V. O. (29).

Fotografije zmije napravio je u nedjelju popodne na plaži u uvali Zonchi kraj Pule. Zmija je ubrzo izašla na obalu.

- Vidjelo se da je umorna. Tko zna otkud je doplivala. Kad je izašla na obalu, na  oko pet metara od nas, samo je legla na sunce i odmarala se. Bila je na obali dok se nije osušila i uhvatila malo sunca. Vidjela nas je, ali nije pokazala nikakav oblik agresije, nije siktala. Turisti koji su prolazili su isto tako bili u šoku, a potom je zmija otišla do zidića, pronašla rupu i ugmizala unutra - opisuje čitatelj. 

Dodaje da je, po njegovoj pretpostavci, bila dugačka oko dva metra i da je sretan što u trenutku njezina plivanja nije bio u moru. Stručnjak za zmije Zoran Tadić sa zagrebačkog PMF-a kaže kako je u pitanju neotrovni kravosas i da zmije u more rijetko ulaze, tj. uglavnom to izbjegavaju.

Pčele bauljale po gradu, zalutale na fasadu

Snimio čitatelj

Živim tu u blizini pa sam vidio skupinu ljudi kako nešto promatra na zgradi. Čitavo gnijezdo pčela bilo je na fasadi. Malo su digli paniku oko toga, rekao je Božidar koji je pčele fotografirao.

U samom centru Zagreba, na križanju Petrinjske i Đorđićeve ulice, u ponedjeljak je roj pčela iznenadio, ali i prestrašio stanare i prolaznike. Pčele su uklonili volonteri iz pčelarske službe i zbrinuli ih na svojim pčelinjacima. Veliki broj pčela na jednome mjestu, odnosno gnijezda, nisu ništa neuobičajeno u Zagrebu, stoga nema razloga za paniku, poručuju iz službe. Trenutačno je njihovo vrijeme te su sklone razmnožavanju.

- Sad je njihov period kad su u rojenom nagonu. Pčele sad samo bauljaju po gradu i traže svoje mjesto. To će trajati desetak dana i onda ih nećemo ni vidjeti. Općenito nisu opasne, a pogotovo ne na sedam, osam metara visine, ali ih ne treba dirati - kaže Damir Rogulja, voditelj službe. Ali ako ih se baš želi ukloniti, dodaje, treba nazvati 112. 

Kao u Hitchcockovu filmu: Vrane napadale

24sata

Šetao sam psa s djetetom kad se odjednom na nas s leđa obrušila vrana. Ogrebala mi je dijete i ponovno se obrušila. Bio sam šokiran i brzo smo pobjegli, rekao je Saša Đukić.

Vrana ga je napala u osječkom parku kralja Petra Krešimira IV. Tibor Mikuška iz Hrvatskog društva za zaštitu ptica i prirode tvrdi da vrane brane svoje mlade koji ispadnu iz gnijezda dok uče letjeti.

Idi na 24sata

Komentari 111

  • Robi K. (IIIa) 06.06.2015.

    Trebali smo riješit Francuze u polufinalu po kratkom postupku i onda zgazit loši Brazil u finalu.

  • miranx 05.06.2015.

    Duatlon - etapa trčanja, etapa bicikla pa opet etapa trčanja. To bi bila prava naslovna vijest sa zmijskim sudionikom! Plivanje je u odnosu na ovo prethodno mačji kašalj za zmiju.

  • choopo 05.06.2015.

    A King Kong je bacao ljude sa krova poznatog sveučilišta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare