To je to što me zanima!

Ženi u Australiji ispao mobitel: Pokušala ga dohvatiti, pala u provaliju i tako visila čak 7 sati

Spasioce je izrazito zabrinjavala činjenica da je žena toliko dugo vremena provela viseći naglavačke i bojali su se da to ne stvori pritisak na njene udove. Na kraju je prošla s tek nekoliko ogrebotina i modrica
Vidi originalni članak

Jedna je žena upala u provaliju i zapela između dvije stijene dok je pokušavala dohvatit telefon koji joj je ispao dok se šetala s prijateljima u dolini Hunter u Australiji, javlja CNN. Nesretna žena naglavačke je visila u provaliji zaglavljena između dvije stijene čak 7 sati dok je hitne službe i vatrogasci nisu uspjeli izvući van.

Na fotografijama koje su objavili iz Hitne službe Novog Južnog Walesa (NSW) vide se samo goli tabani žene kako vire iz provalije. Žena je šetala s prijateljima na privatnom posjedu u Laguni u dolini Hunter, nekih 120 kilometara od Sydneya kad joj je ispao mobitel.

Dok je pokušavala doći do mobitela, poskliznula se i pala u procjep između dvije stijene dubok 3 metra, a njeni prijatelji bili su nemoćni i nisu nikako mogli doći do nje. Ime žene nije službeno objavljeno od strane spasilačkih službi, ali policija Novog Južnog Walesa (NSW) objavila je da se radi o 23-godišnjakinji.

Na ovom području nema telefonskog signala pa su nesretnu ženu njeni prijatelji bili prisiljeni ostaviti samu u provaliji dok su otišli u područje koje ima signala kako bi pozvali pomoć. Kada su hitne službe i spasioci stigli na teren naišli su na pravi izazov. Provalija u koju je žena pala nalazi se na izrazito nepristupačnom terenu kojem se ne može prići ni posebnim vozilima ni strojevima.

Spasioci su ubrzo shvatili da je jedini način da ženu izvuku van da njeno tijelo ostane u vertikalnom položaju, istom onom u kojem je i upala u provaliju.

Sljedećih sedam sati policija, hitna pomoć, vatrogasci i volonteri radili su na tome da je oslobode. Spasioci su joj savjetovali da ostane mirna – bili su zabrinuti da bi, ako se pomakne, mogla skliznuti još dublje u pukotinu.

Spasioci su morali ukloniti čak šest velikih stijena kako bi uopće prišli dovoljno blizu da ženi dosegnu do stopala.

- Od početka do kraja bila je tako smirena i pribrana. Bio sam jako impresioniran. Ja bih bio u panici. Ona uopće nije bila uznemirena - rekao je šef lokalne hitne službe Peter Watts.

Spasioce je izrazito zabrinjavala činjenica da je žena toliko dugo vremena provela viseći naglavačke i bojali su se da to ne stvori pritisak na njene udove.

Zadnja preostala stijena koju su morali pomaknuti da dođu do žene bila je teška 500 kilograma.

- Kad smo je izvukli bila je jako umorna i mučila ju je vrtoglavica. Sva krv joj je otišla u glavu, u nogama nije imala snage pa nije mogla ni stajati ni hodati - kazao je Watts. Ženu su prevezli u bolnicu gdje će ostati neko vrijeme na promatranju, a srećom je prošla tek s par modrica i ogrebotina. I dok su nju izvukli iz provalije, njen mobitel koji je ondje pao tamo je i ostao.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare