To je to što me zanima!

Žena iz Jablanice: 'Odsječeni smo od svijeta. Ljudi su pod stresom, poginule su obitelji'

Čitateljica kaže kako je Jablanica odsječena, točnije ne može se prići niti od Mostara, niti iz pravca Sarajeva
Vidi originalni članak

Mašine rade na raščišćavanju, promet je obustavljen, pomoć nam stiže iz cijele Bosne i Hercegovine, rekla nam je čitateljica Vesna iz Jablanice. 

- Narod je pod stresom, poginule su cijele obitelji. Na putu za Posušje voda je uništila put - rekla nam je čitateljica. 

IZ MINUTE U MINUTU VIDEO U poplavama mnogo poginulih. Spasioci golim rukama kopaju ruševine

Dodala je i kako je Jablanica odsječena, točnije ne može se prići niti od Mostara, niti iz pravca Sarajeva. Čitateljica tvrdi i kako je noćas izvučeno tijelo mlađeg muškarca. 

Podsjetimo, najmanje 21 osoba izgubila je život u poplavama u BiH, 16 ih se smatra nestalima, a upitno je i nedjeljno održavanje lokalnih izbora u pogođenim područjima. 

Spasilački timovi cijeli dan su pokušavali raščistiti ruševine u selu Donja Jablanica gdje su deseci kuća srušeni ili oštećeni, a Nikšić je u večernjim satima potvrdio kako je u ruševinama pronađen veliki broj tijela, ali da su i brojne osobe nestale.

SRETNO! VIDEO Timovi HGSS-a upravo su krenuli u pomoć kolegama iz poplavljenih područja u BiH

Zbog teškog stanja u poplavljenim područjima na sjeveru Hercegovine i u središnjoj Bosni u večernjim je satima izvanredno zasjedalo i Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP) kako bi procijenilo mogu li se u nedjelju tamo provesti lokalni izbori kako je to ranije planirano.

Na sjednici održanoj u Sarajevu odlučili su kako će za sada biti prekinuta dostava glasačkog materijala u općine pogođene poplavama. Odluka se donosi na Jablanicu, Konjic, Fojnicu, Kiseljak, Kreševo, Brezu, Visoko, Prozor – Ramu, Bihać i Grad Mostar.

Tijek događanja iz minute u minutu pratite OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare