To je to što me zanima!

Željku Milovanoviću BiH policija pomaže u bijegu?

Mještani Majevca, sela pokraj Doboja, opasnoga kriminalca Milovanovića nisu vidjeli godinama. Boje se jer misle da se skriva blizu njihovih kuća
Vidi originalni članak

Milovanovićeve obitelji ovdje više i nema. Zadnji koji je živio u našem selu je bio njegov djed, u kući kraj rijeke Bosne. Tijekom rata je tu bio neki njegov rođak, koji se pijan utopio u rijeci Bosni, rekao nam je mještanin sela Majevac pokraj Doboja. Policija je u petak u tom selu pretresla kuću Milovanovićeva djeda i, kako neslužbeno doznajemo, baš u njoj pronašla motociklističku kacigu i druge predmete koje Milovanovića povezuju s ubojstvom Ive Pukanića i Nike Franjića. Milovanović je navodno pobjegao desetak minuta prije dolaska policije. Osim kacige, policija je pronašla nekoliko tisuća eura, mobitele, SIM kartice, GPS sustav, oružje, više putovnica, pa i američku, pancirku... Pripada li to doista bjeguncu, utvrdit će u MUP-ovu Centru za kriminalistička vještačenja u Zagrebu. Mještanima je neobično da se Milovanović ponovno skrivao u djedovoj kući kraj Bosne jer su ga zadnji put baš tamo i uhitili. Policija ga je u srpnju 2005. tražila nakon što je pobjegao iz zatvora Kula u istočnom Sarajevu. Milovanović je pokušao pobjeći specijalcima skočivši u rijeku Bosnu, ali su ga uhvatili. Ipak, brzo je ponovno izašao na slobodu, a neslužbeno objašnjenje je bilo da ga puštaju jer posjeduje hrvatsku domovnicu.
- Treba vidjeti kako je on policiji toliko puta bježao, a pogotovo kako su ga pustili kad su ga zadnji put ulovili - kaže mještanka Majevaca. Dodala je kako je potpuno normalno da se ljudi boje kad vide da Milovanović, usprkos teškim kaznenim djelima, stalno ili bježi ili ga policija pušta. Pričaju da Milovanovića nisu vidjeli godinama. Kažu, moguće je da je bio u djedovoj vikendici jer se ona ne nalazi u selu, nego je na osamljenome mjestu gdje nema ljudi.

DW: MILOVANOVIĆ POBJEGAO ZAHVALJUJUĆI MEDIJIMA
Deutsche Welle, pak, piše, kako je Milovanović izbjegao uhićenje zahvaljujući hrvatskim medijima koji su objavili njegov identitet. Njemački portal navodi i izjavu voditelja Odjela za istrage i sigurnost Specijalnog tužiteljstva Republike Srpske Darka Ilića, koji otkriva da je osumnjičenik imao dokumente američke administracije, koje su mu oni izdali.
- Pronašli smo određena količina novca, te putovnica američke administracije Svjetskoga centra za usluge, koji je dio Vlade SAD-a centra u Washingtonu, iz kojeg je vidljivo da je ulazio u SAD, rekao je Ilić. No, načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a RS Gojko Vasić kazao je da je Milovanović vjerojatno imao alarmni sustav koji ga je upozorio da se netko približava njegovom skrovištu. Mogao je pobjeći pješice, iličak, tvrdi Vasić, čamcem niz rijeku. Prema posljednjim podacima, Milovanović je u proteklom periodu stanovao u iznajmljenom stanu u ulici Kneza Miloša u Doboju što su potvrdili stanari te ulice.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • MpH 03.11.2008.

    Nije uopće čudno što mu pomaže policija. Policija i mafija su usko vezani. Mafija daje policiji nekakve sitne kriminalce i novce u zamjenu za zaštitu. A uopće nije čudno što njemci misle da su mu pomogli naši mediji. Neki bi i vlastitu mamu proglasili *urvom samo da prodaju novine i da povečaju gledanost televizije.

  • Madridista 03.11.2008.

    Nek mu pomažu ako ce dodika roknut ! www.realmadridfan.bloger.hr

  • 25sat 03.11.2008.

    micko6666 je garant u pravu. egzekutor bi mogao biti slijedeći likvidiran, a da za njim ne bi nitko zaplakao

Komentiraj...
Vidi sve komentare