To je to što me zanima!

Zelenski u posjeti Belgiji, potpisat će sigurnosni sporazum

Ukrajinski lider traži više vojne pomoći od svojih zapadnih saveznika dok se njegove trupe bore da zadrže ruske okupacijske snage
Vidi originalni članak

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u utorak će posjetiti Belgiju i potpisati sigurnosni sporazum s premijerom Alexanderom De Croom, priopćila je u ponedjeljak belgijska vlada. Ukrajinski lider traži više vojne pomoći od svojih zapadnih saveznika dok se njegove trupe bore da zadrže ruske okupacijske snage. Ukrajina je potpisala niz takvih sporazuma sa zapadnim partnerima, kojima joj se obećava dugoročna sigurnosna pomoć u obliku opskrbe oružjem i obuke za vojne snage, piše Reuters.

RAT U UKRAJINI Zelenski apelira na Joea Bidena i Xija da dođu na mirovni samit

Zelenskij je tako u ponedjeljak posjetio Španjolsku, a prema bilateralnom sporazumu koji je u Madridu potpisao sa španjolskim premijerom Pedrom Sanchezom, ta država će tijekom ove godine dati Ukrajini vojnu opremu vrijednu milijardu eura.

Zelenski i De Croo također će u Bruxellesu održati konferenciju za novinare, objavila je belgijska vlada u najavi posjeta ukrajinskog predsjednika.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Victoria Nuland 28.05.2024.

    Servi na aparatima. Cijeli mjesec loše vijesti za njih.

  • svirač,gnjurcem 28.05.2024.

    Svirač s c na turneji.

  • gojko ercegovac 28.05.2024.

    Milijarder koji žica!!superhik krade siromasnima da bi dao bogatima..

Komentiraj...
Vidi sve komentare