To je to što me zanima!

Zelenski stiže u Dubrovnik?

Nema službene potvrde, no u Dubrovniku se očekuju čelnici svih zemalja europskog jugoistoka te najviši dužnosnici Europske unije
Vidi originalni članak

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski navodno dolazi u Dubrovnik  9. listopada u organizaciji Ureda predsjednika Vlade RH koji će održati summit potpore Ukrajini zemalja jugoistočne Europe, piše Dubrovački vjesnik.

Nema službene potvrde, no u Dubrovniku se očekuju čelnici svih zemalja europskog jugoistoka te najviši dužnosnici Europske unije, a ukrajinski predsjednik Zelenski tom bi prigodom među ostalim trebao posjetiti i simbol obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu, tvrđavu Imperial na Srđu u kojoj se nalazi i Muzej Domovinskog rata.

RAT NE JENJAVA Zelenski: 'Situacija na prvoj crti bojišnice je vrlo, vrlo teška...'

U Dubrovniku se želi pokazati solidarnost i puna podrška Ukrajini i to zemalja koje imaju povijesne veze s ukrajinskim narodom, govorio je tijekom boravaka u SAD-u za televiziju Bloomberg premijer Andrej Plenković.

Dubrovnik predstavlja simbol stradanja Hrvatske u agresiji u Domovinskom ratu, a potom i simbol uspješne obrane malobrojnih branitelja naspram tada jedne od najvećih europskih vojnih sila ali i brze poslijeratne obnove, tu je i njegovo povijesno baštinjenje međunarodne diplomacije.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • a55k1ck3r 01.10.2024.

    Koji će nam K ta Američko/ Židovska marioneta?!

  • crozilla 01.10.2024.

    bit će nagovaranja jugoistočnih država da šalju vojnike u ukrajinu.

  • đovanoti 01.10.2024.

    Dobro došao predsjedniče,bujrum!

Komentiraj...
Vidi sve komentare