To je to što me zanima!

Zelenski: Sjeverna Koreja šalje svoje vojnike u Ukrajinu

Među poginulima od ukrajinskog udara prošli tjedan blizu Donjecka su i sjevernokorejci, nije poznato radi li se o vojnicima ili vojnim inžinjerima. Kremlj negira bilo kakvu umiješanost korejske vojske u rat u Ukrajini
Vidi originalni članak

Neki sjevernokorejski vojnici već su poginuli na istoku Ukrajine, piše The Guardian. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski nedavno je rekao da Sjeverna Koreja osim oružja u Ukrajinu šalje i svoje trupe. Isto tvrdi i južnokorejski ministar nacionalne obrane Kim Yong-hyun. Sjevernokorejski vojni inžinjeri asistiraju Ruse u Ukrajini i koriste taktičke balističke projektile KN-23, piše Guardian.

Pogledajte video: 

Rusija kategorički negira bilo kakvu involviranost sjevernokorejske vojske u Ukrajini, a glasogovornik Kremlja sve naziva fake newsom. Prvi natpisi o o sjevernokorejskoj vojsci u Ukrajini su se pojavili prošli tjedan kada su izvori iz Kijeva i Seoula izvjestili o sjevernokorejskim inžinjerima u Ukrajini koji upravljaju Hwasong-11Ga projektilima.

KOLIKO IZDVAJAMO ZA UKRAJINU? Zelenskom smo dali robu od 250 milijuna eura, ali ustvari smo se riješili gomile željeza

Nakon invazije na Ukrajinu i političke i ekonomske izolacije, Sjeverna Koreja je postala jedan od najbližih ruskih saveznika i  poslala je preko 16 tisuća kontejnera municije u Rusiju. Kim Jong-un je osobno posjetio Putina u rujnu ove godine što mu je bio prvi strani posjet od izbijanja COVID-19 pandemije.

Tijekom boravka u Rusiji, sjevernokorejski diktator je posjetio lansirne rampe u Rusiji. 
Nakon završetka posjete, predsjednik Putin je izjavio da je Sjeverna Koreja zainteresirana za izradu vlastitog svemirskog programa.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Anonimus2017 14.10.2024.

    Kako su naporni ovi ukri. Pa i vama pomaže cijela EU , ameri, englezi....treniraju vam vojsku, naoružavaju vas, izviđaju za vas.....a ovi opet gubite i gubite malo po malo od trule Rusije

  • SaskoPandev 14.10.2024.

    da i kaj sad, tebi nato pomaze i cjela eu,kaj cvilis

Komentiraj...
Vidi sve komentare