To je to što me zanima!

Oprez: Zbog salmonele povlače jaja domaćega proizvođača

Opozvana jaja nisu u skladu sa standardima sigurnosti hrane propisanim europskim zakonodavstvom te se potrošačima savjetuje da jaja s ovim oznakama ne konzumiraju i vrate ih u trgovinu gdje su kupljena
Vidi originalni članak

Državni inspektorat RH izvijestio je o povlačenju iz prodaje konzumnih jaja proizvođača Nujić Marko d.o.o. zbog utvrđene prisutnosti bakterije Salmonella Typhimurium na farmi nesilica, priopćila je u petak Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Povlače se iz prodaje konzumna jaja sljedećih LOT brojeva i datuma najbolje upotrijebiti do: 15012025, 16012025, 17012025, 18012025, 20012025, 21012025, 23012025, 24012025, 25012025, 27012025 i 28012025.

Opozvana jaja nisu u skladu sa standardima sigurnosti hrane propisanim europskim zakonodavstvom te se potrošačima savjetuje da jaja s ovim oznakama ne konzumiraju i vrate ih u trgovinu gdje su kupljena, ističe HAPIH.

Bakterija Salmonella Typhimurium može uzrokovati ozbiljne zdravstvene tegobe poput proljeva, povišene temperature i bolova u trbuhu, stoga je važno pridržavati se preporuka i izbjegavati konzumaciju proizvoda iz opozvanih serija.

Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod, dodaje HAPIH.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Stari maher 03.01.2025.

    Ako jaje nije staro i ne razlije se žumanjak, i ako ga dobro termički obradiš nema šanse da pobereš salmonelu.

  • veselašljiva 03.01.2025.

    Ja delam kobase,pa.molim i ja za jedno povlačenje

  • Zlatna Vuga 03.01.2025.

    Salmonele ima u većini jaja, zato se trebaju termički dobro obraditi, isto vrijedi i za meso. Kad bi se sva jaja u prodaji kontrolirala u puno njih bi se našla salmonela. Nije u pitanju firma, nego druge stvari. I domaće kokoši itekako mogu snesti jaja sa salmonelom ako se hrane npr. smjesom s koštanim brašnom i sl. Proizvođači su bar podložni kontrolama, a domaćinstva nisu i nikad ne znaš što zapravo ima u njima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare