To je to što me zanima!

Zbog požara kod Kaštel Sućurca su aktivirali protupožarni vlak: 'Na terenu je 109 vatrogasaca'

Gorjelo je i u Rudinama, zapadno od Splita. Zahvatio je maslinik i makiju, a širio se nošen udarima bure. Uspjela su ga lokalizirati 52 vatrogasca
Vidi originalni članak

Vatrogasci su jurili na intervenciju nakon dojave o požaru otvorenog prostora na području Kaštel Sućuraca u blizini željezare. Zbog svega su morali aktivirati i protupožarni vlak.

- Dana 30. srpnja u 02:34 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Kaštel Sućuraca u blizini željezare. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 106 vatrogasaca s 39 vatrogasnih vozila sa OP Kaštela, OP Split, OP Solin, OP Trogir, OP Omiš i IVP Split-Divulje. Na intervenciji gašenja požara angažiran je i protupožarni vlak "Robel" - objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica te dodali kako je gašenje požara u tijeku. Isti dan, ali nešto nakon ponoći gorjelo je i u Rudinama, zapadno od Splita. Zahvatio je maslinik i makiju, a širio se nošen udarima bure. Uspjela su ga lokalizirati 52 vatrogasca. 

Dan prije, 29. srpnja zapalilo se i na području Ninskih stanova zbog čega su poletjeli i Air Tractor. 

- U 19:03 sati ŽVOC Zadar zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Ninskih Stanova. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 17 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar, DVD Nin i redovna dislokacija Nin te tri protupožarna zrakoplova Air Tractor. Požar je lokaliziran u 20:27 sati. Situacija je dobra. Gorjela je trava, nisko raslinje i hrastova šuma - rekli su iz Hrvatske vatrogasne zajednice. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • liliZG2.0 30.07.2024.

    kaj mi imamo i protupožarni vlak????

  • kowica 30.07.2024.

    Protupožarni vlak...kakve su pruge taj bi dosao kad bi sve zgorilo tak i onak

  • Mr. White 30.07.2024.

    Opet "braća Srbi" u akciji??

Komentiraj...
Vidi sve komentare