To je to što me zanima!

Zbog jednog učenika se ispisao cijeli razred. Ministar Fuchs: 'Učenici se mogu opet vratiti'

Ministar smatra da komunikacija na razini škole, među roditeljima, ali i ravnateljice prema roditeljima tog učenika i ostale djece, nije bila dobra i adekvatna
Vidi originalni članak

Slučaj jedne zagrebačke škole u kojoj se cijeli razred ispisao zbog jednog problematičnog učenika u ponedjeljak je navečer za HRT komentirao Radovan Fuchs, ministar znanosti, obrazovanja i mladih. 
- Ja se nadam da je epilog onakav kakav je mogao biti da su svi skupa, od ravnateljice škole i ostalih dionika prema ministarstvu postupali na vrijeme onako kako su trebali postupati. Danas je održan sastanak u ministarstvu, iako je tih sastanaka bilo i ranije, gdje je postignut dogovor da taj učenik, uz suglasnost roditelja, nastavi u jednoj drugoj školi i još neki detalji, koje u interesu djeteta i ostalih dionika ne bi trebalo iznositi - rekao je Radovan Fuchs. 

OBRAT DOZNAJEMO Učenik radi kojeg se cijeli razred ispisao iz škole sada se premješta u drugu
Ministar smatra da komunikacija na razini škole, među roditeljima, ali i ravnateljice prema roditeljima tog učenika i ostale djece, nije bila dobra i adekvatna.

- Na kraju smo dobili ovakvu situaciju. Nadam se da će se cijela stvar dovesti do toga da sva djeca budu u školi, dodao je.

- Djeca su se ispisala, oni su po drugim školama i tu ministarstvo ne može napraviti ništa, oni će tamo nastaviti školovanje. Ako se odluče, mogu se opet vratiti. Ministarstvo tu ne može niti zabraniti niti narediti - pojasnio je Fuchs.

GRAD O SLUČAJU Cijeli razred u Zagrebu ispisao se zbog jednog učenika: 'Škola je iscrpila sve mogućnosti'

- Ako zakažu pojedine karike u cijelom lancu, onda imamo problem, zaključio je Fuchs.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • liliZG2.0 11.09.2024.

    i sada zamislimo da se taj mali pojavi u razredu gdje je neki od njegovih bivših razrednih kolega? što će onda biti , opet premještanje?

  • Stari maher 10.09.2024.

    U srednjoj školi su takvi bili izbačeni iz škole a u osnovnoj bi dobili šamarčinu od nastavnika za vrijeme Yuge pa makar im otac imao i partijsku knjižicu. Još bi i od ćaće dobili po tamburi.

  • Antimor 10.09.2024.

    U neka normalnija vremena (dok su učitelji bili nadređeni učenicima a ne obratno), mali razbojnik bi dobio od učitelja, a još više od roditelja i bio miran ko bubica. Ali, da nije ovakvih od koga bi se regrutirali novi HDZ- ovci?

Komentiraj...
Vidi sve komentare