To je to što me zanima!

VIDEO Hrvati završili izgradnju kapelice u Betlehemu. Ima 250 mjesta, koštala je 450.000 €

Umjetnici su kipove i reljef hrvatskih svetaca i blaženika izradili besplatno
Vidi originalni članak

Projekt izgradnje kapele Hrvatskih svetaca i blaženika u Betlehemu završio je u utorak 23. srpnja, javlja Informativna katolička agencija. 

Tim se povodom danas od 19 sati na Betlehemskim poljanama slavila misa zahvalnica sve dobročinitelje, podupiratelje, molitelje, radnike i umjetnike.

VIDEO: RADOVI PRI KRAJU Hrvatska kapelica u Betlehemu imat će 250 mjesta, očekuje se da će otvorenje biti u studenom

Riječ je o objektu čije građevinske radove sa 450 tisuća eura financira Vlada RH, koji se nalazi u središnjem dijelu ukupno šest kapelica u gradnji - talijanske, argentinske, španjolske, kolumbijske, poljske i hrvatske, ujedno najveće. 

Kapelica ima 250 sjedećih mjesta, na drvenim klupama, od drva su i 2,8 metara visoke skulpture hrvatskih svetaca i blaženika.  Čitav reljef je visine tri i pol, i dužine čak 50 metara. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Created by ISSAKHLEH (@createdbyissakhleh)

'NISU UGROŽENI' Hrvatski hodočasnici u Svetoj zemlji su na sigurnom 'Vraćaju se redovnim letovima kući'

Kapelica je sagrađena na zemljištu koje su franjevci kupili još u 19. stoljeću. Svece u kapelici "predvodi" Nikola Tavelić, prvi hrvatski svetac, stradao u Jeruzalemu, slijedi Marko Križevčanin pa Leopold Mandić, u drugom su planu hrvatski blaženici - pojedini kipovi u 3D-u "izlaze" iz reljefa. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • HerojTito7 24.07.2024.

    bespotrebno

  • Zlatni_Pan 24.07.2024.

    Zašto? Čemu?Sramite se!

  • Sve je moguće 24.07.2024.

    Sirotinje i bolesne dijece i ljudi, gladnih u Rvackoj , to je očaj, a oni rade kapelicu ??????????????????  Prioriteti su prioriteti .... PLJUC !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare