To je to što me zanima!

Zaradio prijavu: Bez dozvole nabrao više od 1000 kg smilja

Policijska ophodnja malološinjske policijske postaje zatekla je na pristaništu Porozina 35-godišnjaka koji je u teretnom vozilu prevozio zavičajnu biljnu vrstu
Vidi originalni članak

Policijska ophodnja malološinjske policijske postaje, odnosno policijske ispostave Cres zatekla je 18. srpnja oko 5 sati na trajektnom pristaništu Porozina 35- godišnjaka koji je u teretnom vozilu prevozio zavičajnu biljnu vrstu - smilje.

Riječ je o 1043 kilograma smilja pakiranog u 72 vreće, koje je navedeni  ubrao dan ranije na pašnjacima u blizini mjesta Filozići na Cresu i to bez potrebitih dozvola. 

Smilje je oduzeto, a 35-godišnjak se prijavljuje zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti prirode. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 21.07.2015.

    Koji smo mi kreteni i nesposobnjakovići......stanovnici otoka i dalmatinskog zaleđa, Like itd bi mogli živjeti kao lordovi od racionalne eksploatacije ove čarobne biljke, koju traže najveće svjetske tvornice parfema i krema, ali najlakše je sve zabraniti zbog nekolicine pripadnika manjina koji su nepravilno brali, bolje reći čupali, a mediji su to naravno napuhali, a ministarstvo naravno popratilo zabranom branja...kad se pravilno reže, smilje daje i dvije berbe, dapače, biljka je još jača....ali NE, mi ćemo sve zabraniti, samo da nitko ne ide naprijed!

  • svejedobro 20.07.2015.

    Kaj se događa sa zaplijenjenim smiljem, gdje on završi? Tko se na kraju njime okoristi?

  • zippysnake 20.07.2015.

    Ja bi njima i vozila oduzimo, garant ne bi vise nijedan doso brat tj. krast!

Komentiraj...
Vidi sve komentare