To je to što me zanima!

Zakazana sjednica optužnog vijeća! Tri suca odlučivat će o optužnici protiv Banožića

Uskoro će godinu dana od nesreće a tri suca vinkovačkog Općinskog suda, Ivan Katičić, Antun Bušić te Iva Graovac raspravljat će o osnovanosti optužnice protiv Banožića
Vidi originalni članak

Godinu dana nakon što je Mario Banožić skrivio prometnu nesreće sastat će se Optužno vijeće vinkovačkog suda koje će raspravljati o tome hoće li potvrditi optužnicu protiv bivšeg ministra, doznaju 24sata. 

Podsjetimo, prva sjednica optužnog vijeća ranije je bila zakazana za 6. studenoga 2024.. godine, ali Banožić je po braniteljici zatražio odgodu zakazane sjednice optužnog vijeća, zbog spriječenosti braniteljice prethodno zakazanom raspravom, o čemu je dostavljen i dokaz. 

DONIJELI ODLUKU Mario Banožić nije na vrijeme podnio imovinsku karticu, ali povjerenstvo ga neće kazniti

Nova sjednica optužnog vijeća, kako doznajemo, zakazana je 13.11. u jutarnjim satima, a tri suca vinkovačkog Općinskog suda, Ivan Katičić, Antun Bušić te Iva Graovac raspravljat će o osnovanosti optužnice protiv Banožića. 

Podsjetimo, Banožić je 11. studenog  prošle godine sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je poginuo 41-godišnji vozač kombija Goran Šarić. Prema optužnici, Banožića se tereti da je upravljao automobilom iz smjera Vinkovaca prema Županji. Vozio je, kako je navedeno, neprilagođenom brzinom te u pretjecanju kolone prešao na suprotnu stranu iako je bila smanjena vidljivost zbog magle i smanjena preglednost zbog vozila ispred njega. 

Tereti ga se da je započeo pretjecanje iako prometni trak nije bio slobodan na dovoljnoj udaljenosti kako bi mogao sigurno izvesti pretjecanje uzimajući u obzir brzinu svog vozila i onoga koje je pretjecao. Banožić je, navodi se u optužnici, udario prednjim dijelom svog vozila u prednji lijevi dio teretnog vozila koje se kretalo iz suprotnog smjera, pri čemu je 41-godišnji vozač preminuo na mjestu nesreće.

FOTO: TIJEKOM VINKOVAČKIH JESENI Banožić na druženju s bivšim suradnicima, a optužnica za nesreću još nije potvrđena

Što se tiče samog kaznenog postupka protiv bivšeg ministra, ranije smo javili kako će se on voditi na vinkovačkom sudu s obzirom na to da je, prema navodima optužnice, prometna nesreća bila na mjestu koje je u nadležnosti Općinskog suda u Vinkovcima.

Nedavno je Banožić izgubio i svoju prvu pravnu bitku. Županijski sud u Vukovaru odbio je žalbu obrane o izdvajanju nezakonitih dokaza i potvrdio je rješenje Općinskog suda u Vinkovcima. Podsjetimo, Banožićeva obrana smatrala je kako se  iz spisa treba izdvojiti zapisnik o vještačenju i mišljenje Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ od 22. ožujka 2024. i očitovanje vještaka od 9. travnja 2024. 

Idi na 24sata

Komentari 51

  • lanai goga 25.10.2024.

    Naci ce drzavni odvjetnik nesto sto treba preispitati pa opet par godina cekanja do zastare ili rad za opce dobro fuj

  • izvrsitelj01 25.10.2024.

    Potkupljeni sude, NIJE KRIV !

  • Missy031 25.10.2024.

    Nije on casni suce,navukli su ga

Komentiraj...
Vidi sve komentare