To je to što me zanima!

Zajednica utemeljitelja HDZ-a: 'Neka SDSS preispita ulogu svojih članova u agresiji na RH'

Sudionici krvave agresije sigurno se ne mogu poistovjetiti sa demokratskom državom koju smo stvorili pobjedom u pravednom Domovinskom ratu, ali ni sa interesima naših građana srpske nacionalnosti, objavili su
Vidi originalni članak

Nakon vijesti o uhićenju predsjednik SDSS-a Topusko Dragutina Ćelapa (70), zbog sumnje da je u srpnju 1991. počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva, oglasio se Ivica Tafra, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman":

- Iako su iz SDSS-a poručili da nisu bili upoznati s njegovom prošlošću, uhićenje Dragutina Ćelapa, njihovog predsjednika za Topusko i to radi sumnje na počinjenje kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva tijekom agresije na Hrvatsku, duboko je uznemirujuća. Uznemirujuće je i to što je kod osumnjičenog za ratne zločine pronađeno i vatreno oružje. Zbog čega lokalni dužnosnik neke stranke i bivši pripadnik paravojnih oružanih formacija kod sebe ima dva pištolja, teško je objasniti. 

Zbog takve situacije pozivamo SDSS na ozbiljno preispitivanje uloge koju su ljudi u njihovoj stranačkoj strukturi imali tijekom agresije na Hrvatsku, jer se sudionici krvave agresije na Hrvatsku sigurno ne mogu poistovjetiti sa demokratskom državom koju smo stvorili pobjedom u pravednom Domovinskom ratu, ali ni sa interesima naših građana srpske nacionalnosti. 

Hrvatske institucije pozivamo da, bez obzira na protok vremena, nastave ustrajno razotkrivati sve slučajeve ratnih zločina koji s razlogom ne zastarijevaju. Takvih je zločina nad pripadnicima hrvatskog i ostalih nesrpskih naroda tijekom Domovinskog rata, posebice na području pod kontrolom tzv. SAO Krajine, bilo na stotine, a njihovih žrtava na tisuće. Pronaći počinitelje i podvrgnuti ih kaznenom postupku je imperativ i obveza Hrvatske države i najmanje što možemo učiniti kako bi žrtve dobile potrebnu satisfakciju - stoji u priopćenju koje potpisuje Ivica Tafra.

Ivica Tafra iz Zajednice utemeljitelja HDZ-a 'Dr. Franjo Tuđman'

Idi na 24sata

Komentari 3

  • urnebes 02.10.2024.

    trebalo bi pohapsit i utemeljitelje krim organizacije jer od njih je potekla pljačka države.

  • mudrac22 02.10.2024.

    Sta imaju preispitati kad sve znaju . Tko je bolje ubijao taj je dobio bolju funkciju .

  • nedam se 02.10.2024.

    Usput : hoće li tko odgovarati np za privatizaciju , za kriminal, za krađu vlastitog naroda? Samo pitam !

Komentiraj...
Vidi sve komentare