To je to što me zanima!

Zagrebačka žičara na servisu

Servisni pregled je prepisao proizvođač opreme i obvezan je sukladno Pravilniku o tehničkim uvjetima za siguran rad žičara u radu te održavanje podsustava i sigurnosnih komponenti
Vidi originalni članak

Zbog redovnog servisnog pregleda žičara Sljeme neće biti u pogonu u ponedjeljak i utorak, 18. i 19. srpnja, izvijestili su iz ZET-a

Servisni pregled je prepisao proizvođač opreme i obvezan je sukladno Pravilniku o tehničkim uvjetima za siguran rad žičara u radu te održavanje podsustava i sigurnosnih komponenti.

ZAROBLJENI U ZET-OVOJ GONDOLI Sandra je s obitelji ostala u zraku: 'Nećak (7) je od sreće poljubio tlo kad smo sišli'

Obuhvaća provjere i ispitivanja svih segmenata pogona, pregled užeta i stupova, ispitivanje kočionog sustava te provjera elektroničkih sklopova i senzora.

Riječ je o uobičajenim periodičnim aktivnostima kako bi se ispunili svi tehnički i sigurnosni preduvjeti za daljnji siguran i nesmetan rad žičare, navodi ZET.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Vlad 15.07.2022.

    Kad sam vidio projekt nove žičare uputio sam nekoliko dopisa uredu gradonačelnika gdje sam agrumentirano objašnjavao da bi trebalo obnoviti i modernizirati staru. Predlagao sam da se polazna stanica obnovi i i sagrade dodatni sadržaji. Uz put od tranvajske stanice do polazne žičare sam predlagao da se popravi a tunel dovrši. Uz put se moglo prodati zemljište za nekoliko lokala a organizirati prijevoz zs djecu i starije osobe električnim vlakom sličnim onom koji ponekad prometuje na Trgu. Uz nove kabine, postrojenje, zamjenu djelova stupova i sajli sve bi koštalomanje od 10 milijuna eura s time a bi se zaradilo na lokalima uz put prema polaznoj i dolazno stanicij. Već tada (prije 10 godina ) sam upozorio na probleme sa bukom kod prelaska preko naseljenog mjesta. naravno, nije bilo nikakvog odgovora a prošao je ovaj projekt koji se nikad ne bude isplatio i trasa se vidi još uvijek kao ožiljak na Medvednici. Prava javna rasprava nikad nije bila objavljena tako da će, bojim se, nakon nekoliko godina ta rugoba biti srušena uz trošak koji će građani zagreba platiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare