To je to što me zanima!

Zagreb: 'Žičaru koristi 2,5 puta više ljudi od kad je besplatna'

'To pokazuje da je odluka gradske uprave o besplatnoj žičari za građane Zagreba bila ispravna', naveo je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević
Vidi originalni članak

Od početka svibnja, kada je omogućena besplatna vožnja žičarom na Sljeme, do konca kolovoza, broj njenih korisnika, u usporedbi s istim lanjskim razdobljem, povećao se gotovo dva i pol puta, a dvije trećine korisnika čine stanovnici Zagreba.

'TAJ POREZ NE MOŽE BITI NULA' Tomašević o porezima: Proračun Zagreba će ostati na istome, kapitalni projekti nisu ugroženi

Od kako je 4. svibnja stupila na snagu odluka zagrebačke Gradske uprave o besplatnoj žičari, do 31. kolovoza, broj izdanih karata povećao se gotovo dva i pol puta, „popeo se sa 63.156 na 155.455, a gotovo 108 tisuća karata iskoristili su Zagrepčani i Zagrepčanke“, priopćeno je u nedjelju iz Grada.

NAJAVIO VELIKU INVESTICIJU Tomašević: 'Građani sve više odvajaju otpad! Imamo još jedan projekt za otpad...'

 „To pokazuje da je odluka gradske uprave o besplatnoj žičari za građane Zagreba bila ispravna“, naveo je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Iz Grada podsjećaju da je Tomašević donio odluku o besplatnoj vožnji sljemenskom žičarom za sve građane Zagreba, potaknut činjenicom da oni financiraju žičaru kroz otplatu kredita koji se plaća iz gradskog proračuna, kao i željom za zaštitom vrijednih resursa parka prirode Medvednica. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • TVP 29.09.2024.

    Kad je besplatno ne valja, kad se placa ne valja…sve neki vrlo kulturni i stručni gradski dotepenci

  • Povišica od dve iljade 29.09.2024.

    2,5x0=0

  • trolić 29.09.2024.

    Koliko si zaradio od kad je besplatna i koliko si zaradio prošle sa 2.5 puta manje korisnika?

Komentiraj...
Vidi sve komentare