To je to što me zanima!

Zadnji dan kuhara volontera na Baniji: 'Strah nas je kako će ovo dalje izgledati, ljudi su plakali'

Kuhar Ivica Katić iz Splita kaže da zadnji dan svog boravka u Petrinji ljudima kuhaju chilli con carne, te da su jučerašnje porcije Pletera bile izrazito neukusne i nedovoljne
Vidi originalni članak

Chefovi volonteri danas zadnji dan kuhaju za stanovništvo u Petrinji, posao kuhanja nastavit će državna tvrtka Pleter. Posjetili smo klub kuhara iz Dalmacije, koji su u Petrinji praktički od prvog dana i danas od ranog jutra pripremaju svoj zadnji obrok prije povratka kući.

Tu su od prvog dana i sad su pomalo ljuti, ali i tužni što ne mogu i dalje kuhati tople obroke za Petrinjce. Ivica Katić iz Splita bio je među prvima koji je došao na potresom pogođeno područje.

POGLEDAJTE VIDEO Grupa kuhara iz Dalmacije kuha za Petrinjce

- Tužni smo, odlazimo i napuštamo ove drage ljude kojima smo dosad pomagali. Volio bih da ostanemo tu i dalje - kaže Katić, koji se nada da će Pleter raditi najbolje, barem onako kako su chefovi dosad radili.

Katić kaže da je zadovoljan s onim što su učinili i što imaju potporu građana. 

KUHARI SU IM PROBLEM? Janković: Možda je problem što smo mi postavili standard koji 'sustav' ne zna i ne može pratiti

- Ljudi su nam jučer dolazili zahvaliti, neki su i zaplakali. Ni oni nisu baš sretni s ovom promjenom, jer nova hrana nije dovoljno dobra, mi smo to morali jučer dorađivati. Uz grah smo dodavali i komad suhog mesa i malo nas je iskreno strah kako će oni to dalje raditi i bojimo se tog njihovog preuzimanja.

Hrana je jučer bila nezačinjena, a u grahu s kobasicom je kobasice bilo u tragovima, navodi Katić i kaže kako je hrana bila bezukusna i nezačinjena, a oni su dodavanjem svog suhog mesa i začina upristojili jučerašnje obroke za stanovništvo.

- Ljudima treba dati količinu. Ne samo 400 ml, kako je bilo rečeno, pa su se dan kasnije opravdavali i rekli ipak 500 ml. Dakle, ljudima treba dati i mesa, ljudi su tu cijeli dan i treba cijeli dan izdržati s jednim obrokom. Dijelili smo i vrećice suhih obroka, ali mislim da u ovim vremenskim uvjetima ljudi ne mogu preživjeti sa sendvičem i jednim obrokom - nastavlja Katić.

Istaknuo je da su svima dijelili obroke i volonterima i građanima i kaže da je suluda ideja ne davati ljudima jesti, bez obzira iz kojeg razloga su u Petrinji.

POGLEDAJTE VIDEO: Kuhari koji su dva tjedna hranili Baniju 

JAVNOST OGORČENA Šef Pletera dva tjedna s rukama u džepovima, a plaća 17.000 kn

Za zadnji dan Katić kaže da pripremaju chilli con carne, mljeveno meso s kobasicama i grahom, a za prilog će poslužiti tjesteninu.

- Izuzetno je bitno za ove ljude da dobiju dobru porciju i obilnu da se nahrane kako treba, pogotovo obzirom na činjenicu da dolaze hladniji dani - zaključuje Katić.

Idi na 24sata

Komentari 150

  • sinisabudimir 16.01.2021.

    Mozda zato sta su na Balkanu !??

  • sinisabudimir 16.01.2021.

    Pola ce ih pocrkati ako ih Pleter bude ranijo !

  • centarfor 14.01.2021.

    Kako ovaj kuhar Klarić to misli "mi smo grahu dodavali svoje suho meso“ Misli na meso iz svojeg podruma ili donacije. Pa ne mislite valjda da su ljudi dok vi niste došli, jeli „Kako on to misli "mi smo grahu dodavali svoje suho meso“ Misli na meso iz svojeg podruma ili donacije. Pa ne mislite da su ljudi dok vi niste došli, jeli „chilli con carne“ i onda to uspoređujete sa grahjom s kobasicom. Dajte malo spustite tenzije.“  ma što god to bilo, onda to uspoređujete sa grahom s kobasicom. Dajte se malo spustite na zemlju. Ljudima je moglo i pozliti od tolikog mesa jer oni jednostavno nisu na to navikli. Ali nisam siguran da se u Hrvatskoj na tanjuru nađe meso više od 2 puta tjedno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare