To je to što me zanima!

'Zabolio me zub, utvrdili su da imam leukemiju. Sestra mi je spasila život svojim stanicama'

Vedranu Turković, oboljelu od leukemije, spasila je sestra Tea. U dva joj je navrata donirala matične stanice nakon što joj je 2016. dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemija
Vidi originalni članak

U travnju je obavljena još jedna transplantacija matičnih stanica od nesrodnog darivatelja, zahvaljujući kojoj je oboljeloj osobi pružena prilika za novi život, objavila je Zaklada Ana Rukavina. Od 2009., otkad je pokrenut Hrvatski registar potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, obavljene su 173 transplantacije matičnih stanica iz tog registra te je oboljelima od leukemije i sličnih bolesti pružena nada za spas. Leukemija je maligna bolest koštane srži i limfnih čvorova koju je transplantacijom moguće izliječiti. Osim Zaklade, u Hrvatskoj djeluje i Hrvatska udruga leukemija i limfomi, s ciljem pomaganja oboljelima od hematoloških bolesti.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • banina 18.05.2024.

    Sretno

  • jo_man 18.05.2024.

    Kad ćete napisati da nije onu poruku svećenik napisao Severini nego da je ona tuđu poruku iskoristila kako bi opet sebi digla popularnost?! Gdje je nestala istinitost medija?

Komentiraj...
Vidi sve komentare