To je to što me zanima!

Za prijevaru i štetu veću od 260 tisuća kuna osumnjičili šestoricu

Osječko-baranjska policija osumnjičila je šestoricu muškaraca da su nedozvoljenom uporabom osobnih podataka te sklapanjem ugovora kod telekomunikacijskih operatera oštetili više građana za preko 260 tisuća kuna
Vidi originalni članak

Šestorka je osumnjičena za prijevaru, nedopuštenu uporabu osobnih podataka, krivotvorenje isprave i prikrivanje, priopćila je u subotu Policijska uprava osječko-baranjska.

Nakon kriminalističkog istraživanja, u suradnji sa službenicima vukovarsko-srijemske i brodsko-posavske Policijske uprave. sumnja se da su 39-godišnjak, 40-godišnjak i 49-godišnjak, nezakonito pribavljali osobne podatke hrvatskih građana te su, preko web trgovina više telekomunikacijskih operatera, sklapali ugovore za telekomunikacijske usluge i kupovali mobilne telefone u ime oštećenika, a bez njihovog znanja.

U PULI Pokušali prevariti osiguranje tako da su lažirali prometnu

Nakon sklapanja ugovora osumnjičeni su preuzimali mobitele, a računi za mobitele i sklopljene telekomunikacijske usluge dolazili su na adrese građana.

U cilju prikrivanja kaznenog djela preostalu trojicu osumnjičenih, odnosno 38-godišnjaka, 39-godišnaka i 49-godišnjaka, tereti se da su otkupljivali protuzakonito pribavljene mobitele i dalje ih preprodavali putem internetskih oglasnika, a ukupno su pričinili materijalnu štetu veću od  260 tisuća kuna.  

U ZAGREBU Dobio je punomoć od muškarca (89), a onda mu 'očistio' račun: Potrošio je 760 tisuća kuna...

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 39-godišnjak, 40-godišnjak i 49-godišnjak su uhićeni i privedeni pritvorskom nadzorniku, dok je protiv ostale trojice osumnjičenika kaznena prijava podnijeta je redovnim putem.
Osumnjičenici su prijavljeni za više kaznenih djela prijevare, nedozvoljene uporabe osobnih podataka, krivotvorenja isprave i prikrivanja, ističu u osječko-baranjskoj policiji.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • sexy_trubadur 08.03.2021.

    amateri polazu maturu za prijem u adeze 

  • ursuss 06.03.2021.

    Teleoperateri ..kao i oni koji im omogućavaju takvo poslovanje su veći lopovi od ovih kokošara

  • kormilar 06.03.2021.

    Kad su ovako mali iznosi opljačkanog novca, onda pravna država funkcionira! Vrijedi i obrnuto!

Komentiraj...
Vidi sve komentare