To je to što me zanima!

Za cijelu Hrvatsku na snazi je meteoalarm, prijeti nevrijeme u nekoliko regija i toplinski valovi

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za hrvatsku za utorak
Vidi originalni članak

Tijekom noći je stanovnike Zagreba i okolice probudilo jako grmljavinsko nevrijeme. Slično vrijeme očekuje se i tijekom dana, a na snazi su i meteoalarmi. 

Lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme, osobito u Slavoniji. U Dalmaciji duž obale i dalje sunčano, u Zagori su mogući lokalni popodnevni pljuskovi.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a duž obale jugozapadni i sjeverozapadni koji će na sjevernom Jadranu okrenuti na buru i jačati.

Najviša dnevna temperatura u središnjim i gorskim područjima između 25 i 30, u Slavoniji do 33, a duž obale i u unutrašnjosti Dalmacije od 31 do 36 Celzijevih stupnjeva.

PROGNOZA ZA HRVATSKU Danas je zadnji dan toplinskog vala! Stiže nam hladna fronta, meteoalarm upozorio na oluje

Na snazi je i dalje upozorenje na toplinske valove. Za Knin i Rijeku je izdano upozorenje na umjerenu opasnost, dok je za Split i Dubrovnik izdano upozorenje na veliku opasnost od toplinskih valova. 

DHMZ je na stranicama objavio i kako je za cijelu Hrvatsku u utorak izdan meteoalarm - za većinu zemlje žuti, koji znači da je vrijeme potencijalno opasno, dok je narančasti izdan za osječku, splitsku i dubrovačku regiju te Velebitski kanal. Upozorenja se odnose na grmljavinsko nevrijeme, visoke temperature te jak vjetar. 

U srijedu bolje vrijeme 

U srijedu nas očekuje bolje vrijeme, bit će pretežno sunčano, povremeno s naoblakom. Još je ponegdje moguće i malo kiše, osobito na istoku zemlje te u gorskim predjelima, a poslijepodne na krajnjem jugu zemlje u obliku lokalnih pljuskova.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura te sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu od 22 do 27, a najviša dnevna od 26 do 31 na kopnu te od 31 do 35 °C duž obale, izvijestio je DHMZ. 

KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE Velika prognoza za vikend: U petak i dalje pakleno vruće, za vikend stiže malo osvježenja

Za srijedu je izdano i upozorenje na umjerenu opasnost od toplinskih valova za Split i Dubrovnik. 

Što se tiče meteoalarma, u srijedu će na snazi biti samo žuti i to za riječku regiju, Kvarner i Velebitski kanal. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • tuti fruti 13 05.07.2022.

    Gdje je ta regija kada je novinarima regija u austriji,italiji,americi,australiji i.t.d.Tu rijeć regija mješate svikuda ,a ne kužite ,a glavno da ste izgovorili rijeć regija.

  • Tony1802 05.07.2022.

    Ma koja bura,prije da je peka😅

  • 05.07.2022.

    hvala na informacijama pozdrav iz slavonije iz osijeka 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘

Komentiraj...
Vidi sve komentare