To je to što me zanima!

Vučić se obrušio na hrvatske medije: 'Ja jesam ružan čovjek, ali mi uši nisu klempave...'

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na konferenciji za medije kritizirao je medije u Hrvatskoj i ostatak regije. Dotaknuo se i plana "rušenja njega i Srbije" te rata u Ukrajini
Vidi originalni članak

- Mnogi su sukob u Ukrajini pokušali iskoristiti za konačni udar na Srbiju. Samo ponižena, ekonomski i politički uništena Srbija je dobrodošla - rekao je pa nastavio o optužbama na svoj račun da je ‘Putinov potrčko‘.

Objasnio je kako ga se kritizira ne bi li se proveo plan o ekonomskom slabljenju Srbije i usporavanju njezinog puta prema Europskoj uniji.

- To rade zemlje iz okruženja koje su dio EU i koje nisu. Za sve ovo je potrebna političko-medijska agresija, a to vidite kroz dio europskih i svjetskih medija, regionalnih i naravno, srpskih. Vrlo sam pažljiv kad o svemu ovome govorim, jer znam što je demokracija, za razliku od svih ovih zemalja o kojima govorim - rekao je Vučić dok se predstavljao kao žrtva, prenosi Nova.rs.

UBOJSTVO MALE DANKE Priznao da je ubio Danku, sad kaže da je nikad nije vidio...

Spomenuo je i 29. obljetnicu genocida u Srebrenici te nadodao kako je to mogla biti prilika za pomirenje zato što su Srbija i njezini građani bili izloženi neistinama, pogrdama i prijetnjama.

Posebna meta bili su mu novinari iz cijele regije, a potom je spomenuo i napad na svoj fizički izgled.

- Nemojte smetnuti s uma, pogledajte kako funkcioniraju glavni mediji u Sarajevu, Podgorici, Zagrebu i Prištini. Što god ja izgovorio, bit će da sam poludio, ljutito objašnjavao i pobjesnio. Stavit će da su mi klempave uši. Ja jesam ružan čovjek, ali mi uši nisu klempave. Prikrivaju naše ekonomske ide, to kriju, ali pričaju o velikosrpskim projektima - zaključio je Vučić.

SVEČANA SJEDNICA Brnabić u Banjoj Luci obećala potporu Republici Srpskoj

Osvrnuo se na ulogu NATO-a u ratu u Ukrajini, ali i napomenuo da većina regije priželjkuje sukob i intervenciju NATO-a.

- NATO, naravno, nije imao hrabrosti napasti Rusiju. Da su imali principe, valjda bi to učinili kad su napali malenu Srbiju. Zato je njima važno da Srbiju isprovociraju i da napravimo nešto zbog čega bi NATO mogao intervenirati, ne bi li Srbija konačno bila slomljena - rekao je Vučić.

TRAŽI GA DOKAZ VIDEO Vučić podivljao u emisiji, isprovocirala ga izjava ministra BiH: 'Lažove jedan! Daj ostavku'

Vučić je kazao da su se jučer mogli čuti nedvosmisleni pozivi na rat.

- Čak 10 puta ponavljanje sintagme velikosrpskih projekata i velikosrpskih protagonista, velikosrpska deklaracija, ukupno 10 puta su to rekli. To je jasno targetiranje. A peto je: kraj Srbije. Tek tada mogu biti zadovoljni i da je Balkan miran i dobar. Dokle god Srbija postoji kao snažan faktor, jer Srbija koja ne ispunjava njihove želje... neće biti mira na Balkanu - kazao je predsjednik Srbije.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Kurta Kinte 14.07.2024.

    A to on misli na plenkia on vlasnik svih novina u Srbiji a u Hrvatskoj plenki pa se njih dvojica prepucavaju kako bi rekli a minioni s obje strane se dure i pisu kojekake kometare .

  • @sve_je_laž 13.07.2024.

    To se zove opsjednutost Hrvatima.

  • EmillePalka 13.07.2024.

    Jesi li ti Putinov potrčko? Jesi! Jeli vas UN upisao u knjigu genocidnih nacija? Jeste! Nemam više pitanja!

Komentiraj...
Vidi sve komentare