To je to što me zanima!

Vozio u suprotnom smjeru pa izazvao sudar: Auto drugog vozača završilo u stablu i ogradi

Muškarac iz Pule (79) vozio u kontra smjeru na dionici autoceste A9 te tako ugrozio 38-godišnjeg njemačkog državljanina. Kako bi izbjegavao sudar, skrenuo je i udario u stablo i ogradu
Vidi originalni članak

U četvrtak 16. rujna oko 6,35 sati, policija je zaprimila dojavu o vožnji vozila u suprotnom smjeru na dionici autoceste A9 iz pravca Baderne prema čvoru Medaki kraj Poreča.

Utvrđeno je da se 79-godišnjak automobilom Škoda, pulske registarske oznake vožnjom u kontra smjeru prilikom mimoilaženja ugrozio promet iz suprotnog smjera odnosno 38-godišnjeg njemačkog državljanina koji je upravljao automobilom na kojem je vukao kamp prikolicu. Njemački državljanin je u cilju izbjegavanja sudara, skrenuo u desno te udario u stablo i ogradu. Nakon što je izazvao prometnu nesreću, vozač Škode je pobjegao, no nedugo nakon toga policija ga je zaustavila na čvoru Baderna, te će protiv 79-godišnjeg vozača biti pokrenut prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Vožnja u suprotnom smjeru zasigurno je jedan od najtežih prekršaja koje vozač može napraviti na autocesti te vrlo često takav prekršaj rezultira prometnim nesrećama i stradanjima osoba. Razlog vožnje u suprotnom smjeru na autocestama najčešće je povezan s nepažnjom i nedostatnom koncentracijom (premorenost, neiskustvo u vožnji autocestom, alkohol i dr.) vozača prilikom uključivanja na kolnik prometnice, a znatno rjeđe se radi o nepoznavanju prometne signalizacije ili samim nedostacima prometne signalizacije.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • savec 17.09.2021.

    Taj nije pobjegao s mjesta nesreće jer nije ni skužio što je napravio

  • 17.09.2021.

    I to je prekrsaj? Mislim da bi se to trebalo tretirati kao kazneno djelo. Pa, direktno se ugrozavaju tudji zivoti.

  • Turbojunkie 17.09.2021.

    Mladić pobjegao s mjesta nesreće. Uzet mu vozačku na 10 godina a onda pratiti dali će ponoviti prekršaj :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare