To je to što me zanima!

Vozači, smanjite gas! Ovo su 84 nove lokacije kamera za brzinu! Neke od njih bit će i na autocesti

Prije sezone bilo je ukupno 468 lokacija na kojima su se izmjenjivale kamere, tijekom ljeta su ih postavili još 40, a do kraja godine stižu još 84 nova kućišta.
Vidi originalni članak

Ministarstvo unutarnjih poslova do kraja godine postavit će 84 nova kućišta u kojima će staviti kamere za nadzor brzine, piše Autonet. Nastavak je to akcije koju su započeli prije početka turističke sezone, a nastavili i tijekom iste. 

Prije sezone bilo je ukupno 468 lokacija na kojima su se izmjenjivale kamere, tijekom ljeta su ih postavili još 40, a do kraja godine stižu još 84 nova kućišta. 

Kućišta će postaviti na područja 12 Policijskih uprava, a najviše, njih 20, postavit će na području PU Primorsko-goranske. Iako su do sada dva kućišta bila postavljena na zagrebačkoj obilaznici, velika je novost da se sada nekoliko kućišta nalazi na autocesti.

NIZ TEŠKIH NESREĆA HAC šalje apel: Umor, brzina i nepažnja su najčešći uzrok tragedija. Vozite odgovorno

PU Krapinsko-zagorska dobila je kućište na autocesti A2, kod mjesta Đurmanec. 

Najviše ih je na području PU Primorsko-goranske i to na A7 kod Matulja, između čvora Jurdani i tunela Jušići, zatim između tunela Škurinje I. i tunela Katarina, zatim kod Bakra između tunela Burlica i čvora Šmrika te između čvora Sveti Kuzam i čvora Hreljin. Dvije su i lokacije na A6. Tako je jedna prije samog vijadukta Zečeve Drage, te jedna prije same Rijeke, kod Orehovice prije vijadukta Svilno, oba kućišta u smjeru Rijeke - navode na portalu.

Do kraja godine tako će biti 588 novih lokacija kućišta. Policiji su na raspolaganju 194 kamere koje će premještati iz kućišta u kućište prema internom rasporedu svake od Policijskih uprava.

Novost je i da ovaj zadnji val postavljanja kućišta i kamera donosi i novi oblik kućišta. Pored samog prekoračenja brzine dobra kakvoća kamera znači da se vozači u prekršaju mogu kazniti i za nekorištenje sigurnosnog pojasa odnosno korištenja telefona na nepropisan način.

Detaljan popis lokacija pogledajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • DadoDavor 07.10.2024.

    Samo naprijed stavljajte ih... ali neka onda i kazne budu paprene i nema poništavanja i skidanja kazni. neka ovi divljaci i ubojice se malo dovedu u red...

  • pocetnik 07.10.2024.

    ja ne razumijem taj hrvatski saobracajni zakon..cijeli zivot zivim i vozim u svicarskoj i nikad kamera nije dokaz za brzu voznju..radari pokretni i nepokretni su odgovorni za brzinu a kamere samo za pracenje saobracaja..

  • crowal 07.10.2024.

    Šta je s Banetom, zna li se šta?

Komentiraj...
Vidi sve komentare