Mi nismo radili kalkulacije obroka i nismo štedjeli jer je sve bilo iz donacija. Naši su obroci vjerojatno bili dosta skuplji od tog, ali mislim da je to fer cijena jer država tu 'pretače' s jednog računa na drugi. To je državna firma, da je cijena i 50 kuna, opet je državna, rekao je predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja, Marin Medak za 'RTL Danas'.
Kuhari volonteri polako odlaze s potresom pogođenog područja, ali ističu kako će i dalje nastaviti pomagati. Također, iz tvrtke Pleter objavili su kako je cijena jednog obroka s PDV-om oko 23 kune.
POGLEDAJTE VIDEO: Reportaža o volonterima u Petrinji
- Najbitnije je da budu nahranjeni. Nije bitna cijena, moramo biti svjesni da su naši kuhari bili profesionalci vjerujem da Pleter nema kvalitete da se natječe s našim obrocima, ali u ovim trenutcima je to bilo apsolutno nebitno. Pomagat ćemo mi i dalje, dolaziti ćemo vikend. radit ćemo donatorske večere. Ovo je pokazalo koliko je hrvatsko srce veliko - objasnio je Medak.
U protekla su dva tjedna volonteri napravili i podijelili više od 150.00 obroka, a svaki je dan na terenu bilo oko 150 kuhara, dok se 3000-4000 obroka kuhalo u Zagrebu.
- Skuhali smo oko 130 tona hrane u ovom periodu. Mi ne radimo pa smo mogli u tom kapacitetu pomoći. Pomagat ćemo mi i dalje, dolaziti ćemo vikend. radit ćemo donatorske večere. Ovo je pokazalo koliko je hrvatsko srce veliko - zaključio je predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.