To je to što me zanima!

Vojni analitičar o mogućnosti otvorenog rata između Izraela i Hezbolaha: Prijeti invazija...

Hezbolah je danas gađao sjeverni Izrael sa 140 raketa, objavili su izraelska vojska i militantna skupina
Vidi originalni članak

Današnja eskalacija nije izdvojen slučaj, nego ga se treba vezati s ubojstvom vođe Hezbolaha u Teheranu. Problem šuplje organizacije ne odnosi se samo na Hezbolah nego i na Teheran jer je teško takvoj organizaciji zamijeniti infrastrukturu, posebno kada je u pitanju ratna operacija velikih razmjera, rekao je za Dnevnik.hr vojni analitičar Ivica Mandić.

- Ako i dođe do eskalacije, uslijedit će zračno-kopnena operacija ogromnih razmjera gdje će se izvršiti invazija Libanona, sigurno do rijeke Litani. Dakle, stupnjevitog uvođenja izraelskih snaga u ratnu operaciju neće biti i toga se i boje jer bi to značilo nestanak Hezbolaha - objasnio je.

IZ MINUTE U MINUTU Užas na Bliskom Istoku, broj mrtvih porastao na 31: Izrael ubio zapovjednika Hezbolaha

Podsjetimo, Hezbolah je danas gađao sjeverni Izrael sa 140 raketa, objavili su izraelska vojska i militantna skupina, piše BBC. 

- K tome Izrael i dalje provodi operaciju u Gazi, a ima i problema s hutistima iz Jemena.  Morali bi za to sve povećati svoje nage, a to uključuje nove probleme kao što je crpljenje plina iz obalnog pojasa. 2006. godine gospodarski život u Izraelu je stao i zato ne mislim da će doći do eskalacija svjetskih razmjera - kaže.

UZNEMIRUJUĆE Dramatični video: Ovo je Beirut, točno u 15.30 sati eksplodirali su pejdžeri. Pogledajte snimku

Prokomentirao je i stajalište Irana.

- Puno će pričati, ali neće ništa napraviti. Ucjenom se Izrael ne može zadržati da ne napadne postrojenje za obogaćivanje urana. Eskalacije sa stane Teherana Benjamin Netanyahu iskoristio bi za napad na ta postrojenja da bi se jednom zauvijek otklonila pogibelj od nuklearnog oružja za Izrael - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • pajoo01 21.09.2024.

    Hezbolah nema što raditi u Libanonu i Izrael zajedno sa libanonskom vojskom ih treba svesti na nulu.

  • MateoIvan74 21.09.2024.

    Striko Adolf nije dovršio posao sa Židovima do kraja i sad ta gamad izaziva 3. svjetski rat.

  • Stevo. Senegal 20.09.2024.

    Arapi su toliko jadni da njih 10ak nemoze pobjediti jedan mali izrael. Sram neka ih bude i neka odustanu od rate i okrenu se poljoprivredi to je za njih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare