To je to što me zanima!

Vlada vraća stare cijene za 1300 namirnica? Sutra je sastanak

Sugovornici bliski Vladi ne govore pak što će se dogoditi ukoliko trgovci ne pristanu na ovaj njihov zahtjev, već samo poručuju da imaju sve instrumente na raspolaganju...
Vidi originalni članak

Ministarstvo gospodarstva, kako doznaje Jutarnji list, tražit će od velikih trgovaca da vrate veći dio cijena za neke od 1300 namirnica koje se nalaze u aplikaciji 'Kretanje cijena' i to na one razine koje su bile na dan 31. prosinca prošle godine.

'PROŠLOGODIŠNJE CIJENE PUNO VEĆE' Filipović: Ne očekujem šokove u vezi cijena energenata ove zime

Kako navode, predstavnici 10 najvećih trgovaca u Hrvatskoj, od Konzuma, preko Lidla, Kauflanda, Interspara i Tommyja, pozvani su sutra na sastanak u Ministarstvo, a sve se događa u trenutku kada Vlada ovaj tjedan donosi novi paket mjera pomoći i neizvjesnosti hoće li i dalje svi jednako primati subvencije za struju. Sugovornici bliski Vladi ne govore pak što će se dogoditi ukoliko trgovci ne pristanu na ovaj njihov zahtjev, već samo poručuju da imaju sve instrumente na raspolaganju.

Ministar Butković bi oko 15 sati trebao imati i izjavu nakon sastanka parlamentarne većine.

 

Idi na 24sata

Komentari 66

  • Space Wall 11.09.2023.

    Nekakvi instrumenti su spominjani u 1. mjesecu pa su se cijene dizale jako visoko, bez obzira na sve. Čini se da su se instrumenti pokvarili.

  • Old Kresoje 11.09.2023.

    Vidjeli od Vučića

  • xOOx 11.09.2023.

    a jucer se sprdali s vucicem....u cem je razlika

Komentiraj...
Vidi sve komentare