To je to što me zanima!

Vlada će na kraju uvesti najblaži oblik poreza na nekretnine...

Porez nije potpuno pravedan jer ne oporezuje vrijednost nego kvadraturu, a dva stana ili kuće u istome mjestu ne vrijede jednako. Očito se boje naplate po vrijednosti, što bi jedino bilo ispravno
Vidi originalni članak

Dva puta u zadnjih 15 godina bio je pripremljen porez na nekretnine koji bi oporezovao imovinu u kojoj se ne živi i rasteretio porezno opterećenje plaća. I oba puta, i kod vlade Zorana Milanovića i kod Andreja Plenkovića, ideja je pala. Oba prijedloga progresivnije su oporezivala nekretnine nego što će to činiti porez koji sad planira uvesti Vlada. Dignula se velika panika, ali prema dosadašnjim informacijama, Vlada uvodi najblaži mogući oblik oporezivanja, koji nije savršen, ali daleko od toga da će unazaditi zemlju, zaustaviti gospodarski rast ili otimati imovinu, kao što se može čuti ovih dana. Na kraju, porez na kuće za odmor (koliko god naziv bio nespretan) trebali su i po trenutačnom zakonu plaćati i svi oni koji iznajmljuju turistima i oni koji imaju prazne, useljive nekretnine. Ali to se jednostavno nije provodilo.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 45

  • nikolina26 03.09.2024.

    to je ideja mmf prije par godina a sad ovi to sprovode a jos malo bice -----bicete sretni a necete imati nista

  • __________ 03.09.2024.

    Poreza na nekretnine ne smije biti i točka. Taj porez je plaćen u porezu na dohodak od kojeg je nekretnina kupljena, taj porez je plaćen u svakoj cigli, u svakoj vreći cementa, u svakom kvadratu parketa, u svakom biljegu, u svakoj ishodovanoj dozvoli, suglasnosti, u komunalnoj naknadi, ..... itd. Sada bi uvodili porez na posjedovanje nečega?! Oporezovali bi ljude koji su štednjom i odricanjem stekli stan, kuću ili vikendicu, umjesto da su sve zarađeno zapili, pojeli, popišali, posrali, prokockali? NEĆE MOĆI!

  • herr torro 03.09.2024.

    Ma nek jos uvedu porez na💩i tariguz,pa smo tek onda nahebali😂🖕

Komentiraj...
Vidi sve komentare