To je to što me zanima!

Vještak o klupi: 'Topovski udar može razvaliti šaku, a više njih mogu ovo napraviti letvicama'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Snažan zvuk detonacije uznemirio je u nedjelju uvečer stanare zgrada na zagrebačkoj Savici. Čuo se kilometrima daleko te su uznemireni građani zvali policiju i vatrogasce. Nekome je na meti bila klupa u parku
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija i dalje utvrđuje sve okolnosti pod kojima je nepoznati vandal, ili više njih, doslovno razvalio klupicu u parku u Ulici Vladimira Ruždjaka na Savici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Linija 192 doslovno je gorjela od poziva koji su u nedjelju u 2019. građani uputili policiji nakon snažne detonacije. Zvuk je bio snažniji zbog jeke koja se stvorila među betonskim neboderima. Zasad je jedino poznato da je za bezumni čin uništavanja klupe korišteno jače pirotehničko sredstvo".

Sudski vještak za eksplozije Slobodan Kocijan pregledao je fotografije ostataka klupe i pretpostavlja kako ju je netko uspio uništiti.

- Iako nisam upućen u slučaj, ne vjerujem da je riječ o bombi ili nekom gospodarskom eksplozivu. Vjerojatno je netko pribavio više topovskih udara, povezao ih i aktivirao. Njih 10 može napraviti toliku štetu - pojasnio je Kocijan.

Rekao je kako se radi o snažnom pirotehničkom sredstvu, a već jedno je dovoljno, u slučaju da ga nekome ostane u ruci, razvali šaku. 

- Vidi se po posljedicama da su letvice na klupi smrvljene i raskomadane, tragovi eksplozije su jasni - kaže Kocijan.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • MateoIvan74 21.10.2024.

    Hdz-ejnare podivljale.

  • purgersirokibrijeg 21.10.2024.

    TT stavlja nove u duginim bojama

  • PetarLu17 21.10.2024.

    To hdz-ejnare žele srušitimi zaplašiti Tomaevića, Herman bi za gradonačelnika Zagreba onda kad na vrbi rodi grožđe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare