To je to što me zanima!

Više od 40 milijuna izostanaka: 'Pravdam nedolazak u školu zbog jeftinijih karata za avion'

Broj izostanaka učenika od 2017. porastao je za više od 10.5 milijuna. Lani je to bilo čak 40.537.246. Boris Jokić ističe da je sve poprimilo epidemijske razmjere i da je rješenje u povećanju kvalitete obrazovanja
Vidi originalni članak

Roditelji nam pravdaju kad smo bolesni, ako kasnimo na sat zbog prometa, pa nas upišu u školi, meni mama opravda kad dobijem menstruaciju pa me previše boli. Znam da neki izostaju zbog natjecanja, govori nam zagrebačka maturantica Iskra (18), koja pohađa jednu strukovnu školu. Izostanci su postali jedan od većih problema, posebno u srednjim školama. U prošloj školskoj godini, prema podacima aplikacije ŠeR Ministarstva znanosti i obrazovanja, učenici su izostali frapantnih 40,5 milijuna sati.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 17

  • liliZG2.0 24.09.2024.

    ovo izostajanje tjedan dana skijanja je u našem razredu bilo normalno, prve godine je majka dobila odobrenje školskog odbora da mala može iči, službeno se napiše zamolba, onda učiteljsko vijeće ju odobri ili ne odobri, njoj su odobrili ali se mora predati odmah na početku godine..... a slijedeće nije se time niti zamarala već nabavila klinki ispričnicu od doktora da je bila bolesna.

  • global 24.09.2024.

    Zna li se cifra bolovanja?

  • magic7777is heare 24.09.2024.

    Pa ovakva skola je skroz nebitna -- djeca u 2 razredu neznju citat -- sve se svodi ako ilas love za privatne skole budes dobro prosao ako ne blagajna !

Komentiraj...
Vidi sve komentare