To je to što me zanima!

Vinkovački vijećnik objavio je fotografiju trupla na podu. Iz GTG-a kažu: Sve je po propisima

Nakon što je vijećnik Goran Kajkić objavio fotografiju omotanog trupla na podu u mrtvačnici, iz poduzeća GTG su rekli da se postupalo prema propisima i da im fotografija nije poznata te da je izvađena iz konteksta
Vidi originalni članak

Vinkovački vijećnik Goran Kajkić na Facebooku je u ponedjeljak objavio fotografiju tijela zamotanog u plahtu koje je ostavljeno na podu, u prostoru gradskog društva GTG. 

Navodi da je prema fotografiji tijelo bilo u prednjem dijelu mrtvačnice gdje se izražava sućut prije pogreba na Vinkovačkom groblju. 

- Jako rijetko ostanem bez teksta i riječi, ali zbog ovoga nekoliko dana nisam mogao doći sebi te sam ostao zaprepašten. Dobio sam dojavu s fotografijom kako se postupa prema pokojnicima od strane GTG -a, tvrtke koja je u većinskom vlasništvu Grada Vinkovaca, a ima ovlasti obavljati usluge vezane za ukop pokojnika. Prema fotografiji, tijelo pokojne osobe nalazi se ostavljeno na podu u prednjem dijelu mrtvačnice tj. prostoriji gdje se izražava sućut prije pogreba na Vinkovačkom groblju - napisao je Kajkić uz fotografiju. 

GTG: Fotografija izvađena iz konteksta

Iz društva Grijanje, tržnica, groblje za Index su se pozvali na Pravilnik kojim je određen način postupanja prema ljudima preminulima od zaraznih bolesti i kažu da je ovo takav slučaj. No ne pojašnjavaju zašto je tijelo na podu.

Kažu i da im fotografija nije poznata, kao ni tko ju je snimio. Dodaju da je izvađena iz konteksta i plasirana s ciljem difamiranja ugleda društva i djelatnika u političke svrhe. 

- U konkretnom slučaju se radi o slučaju osobe umrle od zarazne bolesti navedene u čl.4. st.1 Pravilnika o uvjetima i načinu obavljanja opremanja, prijenosa, prijevoza, kremiranja, pogreba i iskopavanja umrlih osoba te o uvjetima glede prostora i opreme pravnih i fizičkih osoba za obavljanje opremanja, prijenosa, prijevoza, kremiranja, pogreba i iskopavanja umrlih osoba, u kojem je naveden prijevoz u svrhu kremiranja ako je ono zavijeno u platno i natopljeno odgovarajućim dezinfekcijskim sredstvom koje se potom stavlja u plastičnu vreću od polietilena debljine minimalno 200 mikrona sa zatvaračem", kažu za Index

Dodaju i da su bili dužni poštovati smjernice za postupanje s preminulima od Covida. Poručili su i kako su uvijek vodili računa o pijetetu pokojnika. 

Kajkić traži ostavke gradonačelnika

- Ovo je za svaku osudu gdje pozivam odgovornost i ostavke gradonačelnika Ivana Bosančića te direktora GTG-a, njih smatram direktno odgovornim za ovo što se dešava u GTG-u - poručio je Kajkić na Facebooku.
 
- Slavonci su poznati po ljubavi prema ljudima, druženju i običajima, ali izgleda da se i kod nas pod HDZ-ovim upravljanjem počinju razvijati bezosjećajni ljudi koji ne poštuju dostojanstvo. Ispričavam se svima koji su ovo morali vidjeti, no i sam ostao sam šokiran viđenim - napisao je.

Kaže i da je kao građanin i vijećnik sve prijavio policiji, DORH-u i inspekcijama.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • liliZG2.0 15.05.2023.

    možda je to neka nova igra sa tiktoka,...kao oni challenges-i ,...

  • Sokol ga nije volio 15.05.2023.

    Kaže naš narod "kad me ne bu nek me je.."

  • Zoran 59T 15.05.2023.

    treba sve snimiti i poslati u EU i Ameriku neka svi vide

Komentiraj...
Vidi sve komentare