To je to što me zanima!

Vinarskoj obitelji Bibić izgorjeli su vinogradi i maslinici: 'Kuću smo obranili, ovo je katastrofa'

Skradin i okolicu zahvatio je u utorak ujutro veliki požar čije gašenje traje i u srijedu. Vatra je zahvatila i Plastovo, mjesto u Zagori. Tamo se nalaze dvije značajne vinske kuće, vinarija Bibich i o vinariji Ante Sladića
Vidi originalni članak

Situacija je katastrofalna. Cijeli dan smo u obrani od požara, ali je nažalost sve izgorjelo. I vinogradi i maslinici i štala u Plastovu. Kuću smo obranili od vatre, ispričao je za Kult plave kamenicFilip Bibić iz ugledne vinarske obitelji Bibić.

POGLEDAJTE VIDEO: Požar u Tučepima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Skradin i okolicu zahvatio je u utorak ujutro veliki požar čije gašenje traje i u srijedu. Vatra je zahvatila i Plastovo, mjesto u Zagori. Tamo se nalaze dvije značajne vinske kuće, vinarija Bibich i o vinariji Ante Sladića.

Imanje u Plastovu je obranjeno. Tamo su bačve i butelje, kao i kušaonica i restoran obitelji Bibić. Ipak, ako je većina Bibićevih vinograda izgorjela, posljedice će biti dugoročno veoma teške.

TUCAKOVIĆ ZA 24SATA Teška noć na požarištima: 'Radilo se cijelu noć. Bila je borba, stižu nam i kanaderi'

Ovo je jedan od najgorih ovosezonskih požara, a vatra je zahvatila brojne vinograde, maslinike, poljoprivredne zgrade. Na terenu su stotine vatrogasaca koji se aktivno bore kako bi obranili kuće od vatre.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • T'jt-šmznm 31.07.2024.

    A je Bibić ili Bibich..? Ako je Bibich onda me baš zaboli mišulin za njegove izgorjele vinograde

Komentiraj...
Vidi sve komentare