To je to što me zanima!

Vila kojom se hvali HDZ-ovka s Brača izgrađena je nelegalno

Otkrivamo nove detalje oko imanja koje formalno glasi na oca HDZ-ove bračke kandidatkinje, a kojim se ona redovito hvali na društvenim mrežama
Vidi originalni članak

Vila-pašnjak kojom se hvali HDZ-ova bračka uzdanica Danica Baričević izgrađena je nezakonito. Nelegalno. Nije baš u skladu s onim što nam je Danica ranije govorila.

- Na zemlji mog oca je sagrađena kuća i sve je legalno i legitimno, a vi idete izvlačiti nešto zločesto - poručila nam je uzrujana HDZ-ovka i dodala “da bi nam svima bilo dobro da je više ovakvih poštenih ljudi kao što je njena obitelj”.

Podsjetimo, 24sata su otkrila kako vila i okolno imanje koje Baričević svojata na društvenim mrežama i na kojemu ugošćuje stranačke kolege u katastru postoje isključivo kao pašnjak, maslinjak i vinograd. Nema govora o nikakvoj građevini.

ZLATNI BRAČKI PAŠNJACI 'Daničin kokošinjac': HDZ-ovka se hvali vilom na Braču, a u katastru je upisana kao pašnjak

Izgrađena nelegalno

Sada otkrivamo kako je ista ta kamena vila legalizirana i ozakonjena tek prije četiri godine. S obzirom na to da nam je Danica ranije ljubazno otkrila da je sagrađena prije desetak godina, to znači da je, osim protuzakonite gradnje, vila-pašnjak godinama stajala nelegalno. Imanje na kojem se nalazi formalno je u vlasništvu njenog oca, a Grad Supetar nam je potvrdio da su, temeljem zahtjeva Splitsko-dalmatinske županije, 2. ožujka 2016. donijeli Rješenje o naknadi za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade na toj čestici, što je obvezni korak prije izdavanja rješenja o legalizaciji. 

Neke od Dragičinih razdraganih objava na Facebooku datiraju i prije ovog datuma.

Naknada za štete od požara

Za one koje zanima hodogram legalizacije protuzakonito izgrađene kuće, kronologija slučaja ide ovako: Prvo je županiji podnesen zahtjev za donošenjem Rješenja o izvedenom stanju. Županija je, naime, ovlaštena za postupak ozakonjenja i donošenje tog Rješenja. Zatim je županijski Ured za prostorno uređenje i gradnju, sukladno Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, uputio Gradu Supetru zahtjev za obračunom naknade za zadržavanje nezakonite izgrađene zgrade na predmetnoj čestici. I onda je Grad Supetar u ožujku 2016. donio Rješenje, opisali su nam. Zatražili smo od supetarske ispostave županijskog ureda za prostorno uređenje i gradnju potpunu dokumentaciju ovog slučaja, ali do zaključenja članka nismo dobili odgovor. Osim nelegalne gradnje, Daničinu obitelj muče i požari. Iz Grada Supetra su nam potvrdili kako je Daničinom ocu 2012. isplaćena naknada od preko 39 tisuća kuna zbog štete uzrokovane požarom, a sada Grad mora isplatiti ukupno sto tisuća kuna za još jedan požar, iz 2011., i to nakon što je Županijski sud preinačio odluku Općinskog suda koji je ranije odbacio potraživanja Daničinog oca.

Uvrijeđena Danica

Baričević nije htjela komentirati nelegalnu gradnju, poručivši da napadamo njenu obitelj samo iz političkih razloga. Ustvrdila je da je ponosna na sve što je napravila u politici i u privatnom životu te da ima čist obraz. Još nam nije poslala papire o vili, iako je ranije naglasila da to može učiniti. Njen otac nam je poklopio slušalicu.

Idi na 24sata

Komentari 154

  • AnteBušić_1 26.01.2024.

    Narod ima vlast kakvu zaslužuje !

  • apolitični 03.07.2020.

    napisao sam kako postoji u mom gradu cijelo naselje sagrađeno prije 40 godina 10-12 zgrada sa više ulaza ,sve četverokatnice u katastru se vodi oranica i u gruntovnici također ,komentar mi je obrisan nemam pojma koji je razlog pa vjerujem da je vaš članak naručen i plasiran samo zbog izbora.

  • Jadni_Mi 03.07.2020.

    Nama hitno treba lustracija i ispitivanje porijekla imovine!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare