To je to što me zanima!

VIDEO Ukrajinci koriste novu taktiku: Dronovima tjeraju Ruse da se predaju. Učinkovita je

Dronovi, umjetna inteligencija, cyber ratovanje, korištenje društvenih platformi... Sve to oblikovalo je rusko-ukrajinski rat u sukob koji gotovo da možemo pratiti u realnom vremenu
Vidi originalni članak

Ruski vojniče, predaj se. Tvoji zapovjednici skrivaju istinu o gubicima koje imate. Spasi svoj život. Garantiramo ti da ćeš imati dobar tretman, poruka je to koju na razglas pušta ukrajinski dron dok prilazi skupini ruskih vojnika.

Pogledajte video

- Iznad mene je bio ukrajinski dron i pozivao me da se predam. Dobro sam izabrao i predao sam se. Nisam ni htio biti ovdje. Naši zapovjednici su kao mesari, poslali su nas da ubijamo. Nisam to htio. Želim živjeti u miru - ispovijest je jednog ruskog vojnika.

Najnovije informacije o ratu Ukrajine i Rusije pratite ovdje

Dronovi, umjetna inteligencija, cyber ratovanje, korištenje društvenih platformi... Sve to oblikovalo je rusko-ukrajinski rat u sukob koji gotovo da možemo pratiti u realnom vremenu.

Zbog tehnologija koje se obje strane koriste preispituju se i ratni zakoni i propisi. Natjerati neprijatelja da se preda koristeći dronove jedna je od tih situacija, piše Forbes.

Ukrajinci su je u posljednje vrijeme počeli redovito koristiti. Čini se da je ova metoda sigurnija i učinkovitija nego 'licem u lice', a ratna pravila dovoljno su fleksibilna kako bi regulirala predaju omogućenu preko dronova. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Hrvat u metropoli 20.08.2024.

    Kad će Zelenski na suđenje u Haag za bestidnu agresiju na drugu državu?

  • Takuro Kretenko 20.08.2024.

    tko puši ove priče ahahaha

  • Brucka 20.08.2024.

    Ko će izdržat veliki medvjed koji je uletio u košnicu da pojede med ili hiljade pčela koje ga bockaju!Rusija je do sada potrožila sve staro naoružanje koje je bilo za odpad-lagano troši dobrovoljce i zatvorenike-riješava se problema-crpi UK resurse-ovdje se radi ko će više zaraditi a ko više potrošiti-UK i ako pobjedi poješće ju zapad zbog dugova!

Komentiraj...
Vidi sve komentare