To je to što me zanima!

VIDEO Sve više dojava o noju u Zagrebu: 'To je plaha, ali brza ptica i bit će izazov uhvatiti je'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iako liči mladom noju, voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu tatjana Zajec kaže da će znati točnije čim je ulove. Terenska ekipa lovi je već treći dan
Vidi originalni članak

Prvu dojavu da je ptica nalik emuu i noju opažena u blizini ulice Jazbina, Zoološki je vrt Grada Zagreba primio u utorak. Najvjerojatnije je riječ o mladom noju, no ako je ptica manja, može biti i nandu. Iz priloženih fotografija sa sigurnošću ne možemo utvrditi veličinu ptice, pa zbog toga postoji dvojba oko vrste kojoj pripada, rekla je za 24sata Tatjana Zajec, voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odmah u utorak na opisano je mjesto kraj sportskog centra izašla terenska ekipa Skloništa za divlje životinje Grada Zagreba, no po njezinu dolasku u Jazbinu ptice više tamo nije bilo. U srijedu je ptica opažena u blizini, pa je terenska ekipa Skloništa izašla na intervenciju, nažalost ponovo bez uspjeha.

- Upravo je stigla nova dojava građana da je i danas ptica na tom području, pa terenska ekipa ponovo odlazi prema Jazbini. Uloviti je bit će izazov jer je riječ o izuzetno brzoj i plahoj ptici - rekla je Zajec.

Podsjetimo, pticu su u četvrtak snimili i čitatelji 24sata i to kako hoda cestom blizu automobila. Dok su je jedni zazivali bila je plašljiva, a potom se ponovno vratila na cestu i ugrozila promet.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Šojka ptica 06.06.2024.

    Liči? Dobro jeste vi normalni?

  • EdVu91754298 06.06.2024.

    Trava u Zagrebu dva metra visoka ima se gdje skriti

Komentiraj...
Vidi sve komentare