To je to što me zanima!

VIDEO Rim želi ograničiti pristup turistima Fontani di Trevi: Treba termin, naplaćivat će i ulaznice?

Posjeti fontani trebali bi se omogućiti svima onima koji imaju prethodnu rezervaciju i fiksan termin posjeta, a prostoru oko fontane smjet će pristupiti samo ograničen broj ljudi
Vidi originalni članak

Rimske gradske vlasti ograničit će pristup Fontani di Trevi, jednom od njegovih najprometnijih spomenika za vrijeme Jubilarne rimokatoličke svete godine 2025. u sklopu pilot projekta, koji bi mogao rezultirati i uvođenjem naknade za razgledavanje poznate rimske znamenitosti, rekao je u ponedjeljak gradonačelnik Rima Roberto Gualtieri.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Glavni talijanski grad priprema se za Svetu godinu ili Jubilej 2025., cjelogodišnji rimokatolički događaj, koji bi, kako se očekuje, mogao privući 32 milijuna turista i hodočasnika. 

SPAŠAVA OTOK Talijanski umjetnik: 'Od smeća sa Silbe radim umjetnička djela'

Gualtieri je najavio i početak izvanrednog održavanja fontane u ponedjeljak kada će biti zaklonjena prozirnim pločama, no uskoro će radnici postaviti šetnicu u obliku potkove kojom će posjetitelji moći prolaziti, uživajući u neuobičajenim pogledu na ovu rimsku znamenitost. 

Prema aktualnim planovima, posjeti fontani trebali bi se omogućiti svima onima koji imaju prethodnu rezervaciju i fiksan termin posjeta, a prostoru oko fontane smjet će pristupiti samo ograničen broj ljudi.

- Rimljani će fontani vjerojatno moći pristupiti besplatno, a od turista bi se mogla tražiti simbolična svota od jedan ili dva eura - rekao je rimski vijećnik zadužen za turizam, Alessandro Onorato.

FOTKALA RAČUN Sjela je na kavu u Italiji pa se šokirala: Jeste li ikada skuplje platili kavu? Pišu joj: Da, u Istri

Turisti će i dalje moći baciti novčić u fontanu, što tradicionalno označava njihovu želju za povratkom u Vječni grad, kazao je Gualtieri.

Svrha ovog poteza nije prikupljanje novca, već bolja kontrola mnoštva turista koji svakodnevno posjećuju fontanu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare