To je to što me zanima!

VIDEO Popustio šumski požar kod Atene, poginuo čovjek

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Najgori ovogodišnji šumski požar u Grčkoj popustio je u utorak u predgrađu glavnog grada Atene zahvaljujući slabijim vjetrovima te je usporeno širenje razarajuće vatre koja je usmrtila jednu osobu i zahvatila automobile, zgrade, polja i šume
Vidi originalni članak

Stotine vatrogasaca uz podršku 10 zrakoplova gasi požar od nedjelje, koji se iz šume proširio na sjeverno predgrađe Atene, gdje je zapalio domove i prouzročio paniku u četvrtima koje takav plamen desetljećima nisu vidjele toliko blizu središtu grada.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Situacija se poboljšala, no požari (i dalje) izbijaju nasumce. Trenutno nemamo novih fronta, samo određenih ponovnih zapaljenja, no još uvijek smo u stanju visoke pripravnosti", rekao je dužnosnik vatrogasne postrojbe.

Vlada je najavila naknadu štete i mjere pomoći za žrtve požara za koji je grčki istraživački institut Nacionalni opservatorij rekao da je oštetio oko 10.000 hektara površine. Očekuje se da će se premijer Kirijakos Micotakis sastati s ministrima na temu požara u utorak navečer.

FOTO: EVAKUIRANE I BOLNICE Veliki požar kod Atene, Grčka traži pomoć Europske unije: 'Evakuirano 11 gradova i sela'

Dok se zadimljeno nebo nad Atenom vedrilo, zrakoplovi za gašenje požara su stizali iz Francuske i Italije u sklopu europskog mehanizma civilne zaštite, rekao je vladin dužnosnik. Češka je poslala 75 vatrogasaca i 25 vatrogasnih vozila kako bi pomogli na terenu.

Požar je u ponedjeljak dopro do predgrađa Vrilisija, oko 14 kilometara od središta Atene, gdje je 64-godišnjakinja pronađena mrtva u lokalnom poduzeću.

Uzrok požara još nije utvrđen.

Budući da se očekuje povratak jakih vjetrova, Grčka će ostati u stanju visoke pripravnosti do četvrtka, a vremenske prognoze predviđaju temperature do 40 Celzijevih stupnjeva.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare