To je to što me zanima!

VIDEO Poplave i blatne bujice stvorile kaos kod Požege

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Uslijed kiše koja je u četvrtak padala skoro cijeli dan, mnoga požeška sela su poplavljena. Lokalni portali javljaju kako su najviše stradali Kaptol, Vetovo, Novi Bešinci i Podgorje
Vidi originalni članak

Požešku regiju u četvrtak su pogodile poplave, a zahvatile su najviše i sama naselja Vetovo, Kaptol te Podgorje.

POGLEDAJTE VIDEO: Poplavljeno naselje kod Požege

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Poplavljeni su bili i Novi Bešinci, a kiša je padala gotovo cijeli dan, javlja Požeški.hr, koji je objavio i video.

VODIČ KROZ APLIKACIJE Stiže li nevrijeme u vaš kraj? Uz ove aplikacije neće vam promaknuti niti jedna oluja

Kako piše 034portal, najgore je na cesti između Kaptola i Vetova, gdje je jučer bilo gotovo nemoguće proći uslijed slivnih voda i blatnih kaljuža. Dodaju da su štete prouzrokovane poplavama od prošle godine u to vrijeme i dalje vidljive.

Iz Ravnateljstva civilne zaštite priopćili su kako je više gradova i naselja u Požeško-slavonskoj županiji zahvatilo olujno nevrijeme te da je najviše kiše palo u Pleternici, Kutjevu i Bektežu, zbog čega je došlo do odrona kamenja na lokalne ceste te su poplavljeni putni jarci.

- Županijski centar 112 Požega zaprimio je više dojava građana zbog vode u stambenim objektima i na prometnicama. Na intervencije ispumpavanja vode iz podruma obiteljskih kuća i saniranja štete nastale obilnim oborinama upućena su lokalna dobrovoljna vatrogasna društva - priopćili su. 

Zbog bujica se promet odvijao otežano uz povremene zastoje zbog zatvaranja pojedinih dionica D51 u dijelu između Bekteža i Ferovaca te od ulaza u Kulu do sredine sela, ŽC 4101 Kaptol – Velika i ŽC4185 kroz naselje Alilovci.

Nadležne službe tijekom jutra obavit će sanaciju terena.

Nevrijeme i u drugim županijama 

Izvijestili su i kako je poplava bilo i u Brodsko-posavskoj županiji, a najgore je bilo u Brodskom Stupniku gdje je došlo do plavljenja odvodnih kanala uz cestu pa se voda prelijevala preko ceste. 

U Osječko-baranjskoj županiji je u naselju Kešinci zbog obilne kiše bila potrebna intervencija vatrogasaca koji su ispumpali vodu iz podruma jedne obiteljske kuće. Obilna je kiša zahvatila i Belišće gdje su oko ponoći vatrogasci ispumpali vodu iz podruma u naseljima Kitišanci i Bistrinci. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Hakan Šukur 10.06.2022.

    neće po banskim dvorima...samo po sirotinji

  • Miss 19 10.06.2022.

    Pa vi psujte Boga...

  • Babuka 10.06.2022.

    Tuče i poplave nas lagano uništavaju,šta je karma...

Komentiraj...
Vidi sve komentare