To je to što me zanima!

VIDEO Policija objavila detalje eksplozije u Varaždinu: I dječak na praksi zadobio je opekline

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Prilikom skidanja multiventila spremnika LPG plina, na neutvrđeni način došlo je do propuštanja i istjecanja plina iz spremnika te stvaranja zapaljive smjese. Tu su ozlijeđeni radnik i dječak (15) na praksi
Vidi originalni članak

Varaždinska policija objavila je kako su radnik (46) i 15-godišnji učenik na praksi zadobili opekline u eksploziji plina do koje je došlo u autoservisu oko 13.35 sati. Oni su u trenutku eksplozije bili u radionici te im je obojici medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Policija je nakon eksplozije obavila i očevid u suradnji s inspektorima zaštite od požara, eksplozija i oružja Područnog ureda civilne zaštite Varaždin te inspektorom zaštite na radu.

Utvrdili su da je do nesreće došlo dok je automobil bio na dizalici unutar radionice. 

EKSPLODIRAO SPREMNIK U AUTU? Eksplozija plina u Varaždinu: Troje ljudi prevezli u bolnicu

Plin procurio kod skidanja ventila

Prilikom skidanja multiventila spremnika LPG plina, na neutvrđeni način došlo je do propuštanja i istjecanja plina iz spremnika. Uslijed navedenog došlo je do stvaranja zapaljive smjese plina i zraka te njene aktivacije radom peći na lož ulje, koja se nalazila u blizini, navodi policija.

Kako se ta smjesa zapalila, došlo je i do nagorijevanja plastike kod stražnjeg lijevog pneumatika vozila, što je 50-godišnji vlasnik ugasio vatrogasnim aparatom, a pritom su i ozlijeđeni radnik i dječak na praksi.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • liliZG2.0 07.12.2023.

    jeste li vi pročitali članak kak treba, došlo je do istjecanja plina na ventilu, ...znači da ekipa možda nije niti dirala bocu u vozili nego radila neke druge popravke, npr, mjenjala gumu , no rad peći na lož ulje je stvorio smjesu koja se zapalila... i to je sve... nigdje ne piše da su oni popravljali plinsku instalaciju.

  • Maxitron 06.12.2023.

    Hej mudraci ,ili da velim laprdaši, vi poznate taj servis i stručnost majstora??? Ovakvi klipani koji se u sve razmeju najgora su sorta a da ni ne znaju kaj je kotač a kaj volan. Mrš.

  • Jopazg 06.12.2023.

    Za takve stvari se auto vozi kod majstora koji vrsi ugradnju i servis plinskih instalacija automobila. Da je ovaj servis iole ozbiljan i strucan,nebi niti prckao po tome.

Komentiraj...
Vidi sve komentare