To je to što me zanima!

VIDEO Plenković: 'Ukrajina je žrtva, a Rusi agresor. Mi ćemo pomoći prijateljskom narodu'

Plenković je komentirao i budućnost koalicije s Veljkom Kajtazijem nakon što ga je romska udruga Kali Sara optužila za fizički napad na predsjednicu udruge Suzanu Krčmar.
Vidi originalni članak

Mi smatramo da će BDP rasti 3,6 posto. Hrvatska danas ima najviše zaposlenih, a ministar turizma nas je izvijestio da je u prvoj polovici godine bilo više prihoda nego u prethodnoj godini, rekao je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a premijer Andrej Plenković.

Osvrnuo se na priopćenje predsjednika Zorana Milanovića da je uskratio podršku za pomoć hrvatskih vojnika Ukrajini.

- On se navodno brine kao i jutros za umirovljenike što je bio jedan manji politički skup. Suprotno tome, mi smo danas imali sastanak s dvije važne organizacije, a to su Matica i Sindikat umirovljenika te podsjećam da je- član HSU-a izabran na listi HDZ-a i s tisuća slijedit će deveti paket pomoći za 760.000 umirovljenika - poručio je.

Osvrnuo se i na NATO misiju.

- To čak nije niti misija. Riječ je o aktivnosti NSATU. Kao što smo imali onaj cirkus s ne davanjem suglasnosti s EU misiju pomoći Ukrajini koja je, ako i ova, bila omeđena time da nitko od vojnika ne ide u Ukrajinu. Ova aktivnost je usvojena na samitu NATO-a u Washingtonu gdje je Hrvatsku predstavljao Milanović. Ja nisam čuo da je tamo digao ruku i rekao da neće na to pristati - objasnio je.

NAPAO MILANOVIĆA Plenković: Zlokobni kršitelj Ustava sad je odjednom veliki skrbnik umirovljenicima

- To je politikantski pristup koji ima za cilj bacanje u eter laži. On sada ponavlja da on nas štiti od ne uvlačenja u sukob, valjda su ovi svi drugi uvučeni u sukob. Rusija je agresor, a Ukrajina je žrtva, a mi kao žrtva iz 90-ih ima potrebu pomoći prijateljskom narodu. Ovdje se radilo o prijedlogu MORH-a o slanju pet časnika HV-a u Njemačku kao dio aktivnosti NSATU-a - dodao je.

Prokomentirao je i budućnost koalicije s Veljkom Kajtazijem nakon što ga je romska udruga Kali Sara optužila za fizički napad na predsjednicu udruge Suzanu Krčmar.

- On tvrdi da nije bilo nikakvog fizičkog sukoba nego da je bila žustrija svađa, ja tamo nisam bio. To je sve što mogu reći, u ovom trenutku nije upitan koalicija s njim.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Rival 02.10.2024.

    SDP je po drugi put u svojoj povijesti na strani agresora.

  • TVP 02.10.2024.

    Treba im pomoći ali humanitarnim akcijama. Što se manje i direktno miješamo to ćemo svi puno mirnije živjeti.

  • nedam se 02.10.2024.

    Kao i Domovinskom ratu ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare