To je to što me zanima!

VIDEO Ovo je prvi hrvatski Rafale: MORH objavio snimke preleta aviona iznad Francuske

Riječ je o prvom od 12 aviona Rafale, dvomotornom višenamjenskom borbenom avionu 4.5+ generacije francuskog proizvođača Dassault Aviation
Vidi originalni članak

U ponedjeljak će se u bazi Francuskog ratnog zrakoplovstva održati  povijesna primopredaja prvog višenamjenskog borbenog aviona Rafale Hrvatskoj.

SVEČANA CEREMONIJA Hrvatska će sutra od Francuske dobiti prvi od 12 aviona Rafale

- Uoči primopredaje aviona Rafale Hrvatskoj, u Francuskoj su pripadnici Francuskog ratnog zrakoplovstva i Oružanih snaga Republike Hrvatske izvršili posljednje pripremne radnje za njihovo preuzimanje- piše na stranici MORH-a.

Na stranici su objavili i kako izgleda avion u akciji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ceremoniji će nazočiti ministar obrane Mario Banožić zajedno s predstojnikom Ureda predsjednika Vlade Zvonimirom Frka-Petešićem i potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom, kao i izaslanstvom Oružanih snaga Republike Hrvatske na čelu s načelnikom Glavnog stožera OS RH admiralom Robertom Hranjem.

Riječ je o prvom od 12 aviona Rafale, dvomotornom višenamjenskom borbenom avionu 4.5+ generacije francuskog proizvođača Dassault Aviation.

 

Idi na 24sata

Komentari 151

  • MatijaKezele 02.10.2023.

    Dokle god ijedan čovjek stradao u potresu nije u svom domu, ova nabava je sramotna. Plus dam se kladit da su nam nešto podvalili pod relativno novo, a zapravo je prastaro

  • ninorasic 02.10.2023.

    putin nam nudi krim a kina sve tvornice od straha

  • fabercastell 02.10.2023.

    Sretno decki, cuvajte nam to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare