To je to što me zanima!

VIDEO Ovdje se prije tjedan dana partijalo na Ultri u Splitu. Pogledajte kako danas izgleda

Policija je imala pune ruke posla zbog droge i alkoholiziranih posjetitelja. Uhićeni su uglavnom kod sebe imali ecstasy, no bilo je tu i kokaina, heroina te marihuane. Mladi Slovenac (20) je preminuo...
Vidi originalni članak

Glazbeni festival Ultra Europe u Splitu je ove godine imao deseto jubilarno izdanje. 'Ne možete ni zamisliti što će se sve ovdje događati u iduća tri dana' riječi su kojima je započelo festivalsko slavlje prije tjedan dana. I nije se moglo zamisliti...

KRATKO OSVJEŽENJE VIDEO Grmljavinsko nevrijeme stiglo u Split, pogledajte kartu

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pojavile su se zvijezde poput Armina van Buurena, Hardwella, Adama Beyera i brojni drugi, a splitski Park Mladeži napunio se veselim partijanerima. 

Kako su naveli organizatori, festival je do sada okupio preko 1,3 milijuna strastvenih obožavatelja iz cijeloga svijeta, a ove je godine došlo oko 150.000 posjetitelja.

Policija je imala pune ruke posla zbog droge i alkoholiziranih posjetitelja. Uhićeni su uglavnom kod sebe imali ecstasy, no bilo je tu i kokaina, heroina te marihuane. Mladi Slovenac (20) treća je osoba koja je preminula u deset godina festivala. Na festivalu je 2018. godine preminuo Amerikanac (26) koji također preminuo od posljedica intoksikacije drogama. Godinu ranije preminuo je Splićanin (24) i to od gušenja nakon što je bježeći od policije progutao plastičnu vrećicu s manjom količinom marihuane.

Nakon festivala oglasio se i splitski gradonačelnik Ivica Puljak. 

- U svakom događaju, naročito od tih razmjera, uvijek možete pronaći negativne aspekte i to kritizirati i od toga napraviti neku vrstu afere. Mi gledamo na to pozitivno, mislimo da je to dobra stvar za grad Split. To je u grad Split privuklo u proteklih deset godina, i još uvijek privlači, veliki broj mladih ljudi, koji će se sutra vratiti u Split i Dalmaciju i u Hrvatsku, nakon ne znam, više desetaka godina - rekao je Puljak.

Unatoč bolovanjima u Čistoći, Puljak je rekao kako se otpad nakon Ultre očistio.

APEL UDRUGE ZBOG NAPADA ‘Ovakvog nas Splita sram! Žrtvu prati 90.000 ljudi. Hoće li sad Europa znati da smo divljaci?'

- Jedan dio ljudi je završio na bolovanju. Ja sad ne bih to dalje spekulirao, ali se sve očistilo i sve se napravilo bez ikakvih problema. Nažalost, bio je jedan smrtni slučaj i meni je zaista žao radi toga, ali, uglavnom, tih dana nema puno incidenata i stvarno se stvari odvijaju u miroljubivoj i veseloj atmosferi - rekao je prošlog tjedna Puljak.

Inače, Stadion Park mladeži drugi je po veličini stadion u gradu Splitu. Kapacitet stadiona je 4.075 sjedećih mjesta. Izgrađen je 1950-ih (gradnja je započela još 1949.) za potrebe RNK Split koji je na svoje novo igralište prešao 1955.

Nikada u potpunosti nije dovršen. Suvremenije klupske prostorije napravljene su, ali opet nedovršene, uoči 8. mediteranskih igara 1979. koje su se održavale u Splitu.

Pogledajte kako danas izgleda mjesto gdje se prije tjedan dana partijalo...

 

 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • p189 20.07.2024.

    Stadion kao i onaj u Maksimiru🤷‍♂️

  • Dalmatinka😇 20.07.2024.

    puljak zgrnio eure od ultre i nikome nista, mislila sam da će barem onaj potrgani asvalt pokrpati. Prije 40 godina Split je bio najčišći grad na Balkanu a sada nemožeš od zmazanoče prosetati njime. Neznam kome je namjenjen ovaj članak, iskreno ima. osjecaj ko da gledam Kozari Bok.

  • Nabocana do bola 20.07.2024.

    2 kutije od cipela napunila evra vidimo se nagodinu

Komentiraj...
Vidi sve komentare