To je to što me zanima!

Ogorčeni roditelji okupili su se ispred škole u Zagrebu: 'Želimo zaštititi svako dijete, pa i naše'

Roditelji ni u petak, ali ni u ponedjeljak, nisu poslali svoju djecu u školu. U znak podrške razredu koji je primio problematičnog učenika gotovo 700 učenika nije bilo na nastavi...
Vidi originalni članak

Tu smo kao podrška. Želimo da mu se pomogne. Nije nam u cilju da se makne iz škole. Problem se mora riješiti. Želimo zaštititi svako dijete, ne samo naše, kazala je za 24sata ogorčena majka učenika zagrebačke škole. Roditelji učenika razreda kojeg pohađa i problematički učenik, a zbog kojeg se početkom nastavne godine ispisao cijeli jedan razred, okupili su se ispred škole na prosvjedu. Prethodio je tome sastanak vijeća roditelja.

PROSVJED RODITELJA U ZAGREBU Roditelji ogorčeni: 'Taj učenik maltretira našu djecu. Nisu nam ponudili baš nikakvo rješenje'

Ni u petak, ali ni u ponedjeljak, nisu poslali svoju djecu u školu. U znak podrške razredu koji je primio problematičnog učenika gotovo 700 učenika nije bilo na nastavi. Vulgarno se izražava, pokazuje djeci srednji prst, štipa ih za stražnjicu i spominje teme seksualnog sadržaja. Žele da sustav riješi problem.

- Nastavit ćemo s ostankom kući, ako će sve ostati isto. Ministar treba znati što se treba napraviti, nismo mi tu da dajemo odgovore - kazala nam je druga majka učenika.

OČEKUJE SE SASTANAK U ŠKOLI Fuchs o učeniku zbog kojeg djeca nisu u školi: 'Ponašaju se kao da je neki kriminalac'

Na mirnom prosvjedu je 50-ak roditelja. Svi žele dati podršku.

- Tužno je da se ovdje okupljamo zbog ovakve situacije. Tu smo ne da damo podršku razredu, ali i djetetu kojemu očito ne žele pomoći. Moramo popraviti sustav - dodala je još jedna majka učenika.

Ističu da su se okupili zbog problematičnog dječaka, a onda i zbog svoje djece.

TRAŽE POMOĆ Roditelji odlučili da djeca ni sutra ne idu u školu u kojoj je problematičan učenik

- Ne želimo da se ovaj problem nastavi i da oni postanu takvi. Očekujemo da se nešto dogodi. Da svi zajedno reagiramo. Hoćemo li nastaviti prosvjedovati, to ćemo skupno odlučiti - kazala je majka okupljena ispred zagrebačke škole.

Nakon sastanka s roditeljima, otkrili su nam da su im državna tajnica i pročelnik iz Grada Zagreba predložili neke opcije. 

- Predložili su nam neke opcije, da bi u razredu trebala biti odrasla osoba koja će gledati kako se ponaša dijete. Nismo zadovoljni prijedlogom jer nam nitko ne garantira da se neće isto ponoviti. Ne znamo hoće li nastaviti ići u školu - kazala nam je majka učenika koja je sudjelovala na sastanku.

RODITELJI DANAS PROSVJEDUJU Učenik zbog kojeg se ispisao cijeli razred opet radi probleme: 20 roditelja kod ravnatelja

- Ništa nije riješeno. Bili su predstavnici roditelja te pročelnik, predstavnici škole. Ovo nije rješenje. Samo obećavaju asistente, ali nam je dokaz prijašnje ponašanje da to nije bilo dobro. Treba pokazati empatije djeci i nama. Asistent u nastavi neće riješiti problem. Institucije ne mogu ovo popraviti, to je sramotno - kazao je jedan otac učenika. 

- Kad se nešto dogodi djetetu. Ne može se više ne dogoditi. Nismo zadovoljni prijedlozima. Moje dijete neće ići u školu jer problem nije gotov. Moje dijete je imalo problema. Bilo je neprikladnog ponašanja što smo i prijavili - dodao je drugi.

Idi na 24sata