To je to što me zanima!

VIDEO Netko je oštetio HOS-ov spomenik i napisao 'zds'. Grad je to uklonio i popravit će ga

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zaprimili smo prijavu kako je nepoznati počinitelj oštetio spomenik IX. bojnoj HOS-a na identičan način kako je to napravljeno prije nekoliko godina. Oštećenje je uklonjeno, rekli su nam iz Grada
Vidi originalni članak

Na adresu 24sata stigla je snimka za koju čitatelj tvrdi netko oštećuje spomenik HOS-a u Splitu. 

- To je bilo ovdje u Splitu u Ulici Rođera Boškovića, sinoć oko ponoći i 55 minuta. Dao sam izjavu policiji pa želim ostati anoniman. Ne znam tko su ljudi na snimci - rekao nam je čitatelj.

POGLEDAJTE VIDEO: Spomenik je oštećen usred noći

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Netko je stavio natpis 'za dom spremni'

Kontaktirali smo splitsku policiju koja nam je rekla da su oni iz Grada dobili informaciju da se radi o intervenciji gradske službe na održavanju spomenika i da se obratimo njima za dodatne informacije. Pa smo se obratili Gradu. 

- Zaprimili smo prijavu kako je nepoznati počinitelj oštetio spomenik IX. bojnoj HOS-a na identičan način kako je to napravljeno prije nekoliko godina. Oštećenje je uklonjeno te će Grad Split vratiti spomenik u prvobitno stanje u što skorijem roku - odgovorili su nam.

Kako nam kažu iz grada, prijava gađanina se odnosila na oštećenje spomenika dodavanjem natpisa 'za dom spremni'. Spomenik izvorno ima natpis IX. bojna.

To je oštećenje koje je prijavljeno i uklonjeno je, a dodat će se natrag originalni natpis IX. bojna.

 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • urnebes 21.10.2023.

    Skejina ekipa.

  • OBJEKTIVNIopettu 21.10.2023.

    Jugoslaveni? Ovdje neki nikako da maknu od nepostojece drzave a imputiraju drugima da su jugoslaveni. Kada sve znate, zasto ne prijavite tog nekog?

  • mihael talj 21.10.2023.

    Koga boli.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare