To je to što me zanima!

VIDEO Tisuće ljudi na ulicama Indije: Liječnica (31) silovana i ubijena u prostoru bolnice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Gnjev javnosti u istočnoj Indiji zbog brutalnog silovanja i ubojstva liječnice u prostoru zdravstvene ustanove bukti, liječnici su pozvali na najveći štrajk u posljednje vrijeme, a političke stranke najavile su prosvjede
Vidi originalni članak

Liječnica (31) silovana je i ubijena prošli tjedan u prostoru medicinske poliklinike i fakulteta u istočnom gradu Kolkati gdje je radila, što je izazvalo prosvjede diljem zemlje među liječnicima i podsjetilo na grupno silovanje i ubojstvo 23-godišnje studentice u autobusu u New Delhiju 2012. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Indijska liječnička udruga (IMA), najveća grupa liječnika u zemlji, priopćila je da će  zatvoriti većinu bolničkih odjela, osim osnovnih službi, na 24 sata od subote ujutro, što je najveći takav štrajk u najmanje deset godina.

"Liječnici, posebno žene, ranjivi su na nasilje zbog prirode profesije. Na vlastima je da osiguraju sigurnost liječnika unutar bolnica i kampusa", rekla je IMA u priopćenju objavljenom na platformi X u četvrtak kasno navečer.

Političke stranke, uključujući stranku Bharatiya Janata (BJP) premijera Narendre Modija, koja je u opoziciji u saveznoj državi Zapadni Bengal, čiji je glavni grad Kolkata, rekle su da će u petak održati prosvjede u gradu.

Bollywoodski glumci, druge slavne osobe i političari izrazili su šok zbog zločina, pozivajući na strože kazne za počinitelje zločina nad ženama.

IZGUBILI SE U BUJICI VIDEO Strava u indijskoj Kerali. Najmanje 23 mrtvih u odronima zemljišta: 'Završili su u bujici...'

Policijski volonter koji je radio u bolnici uhićen je i optužen za zločin.

Liječnici kažu da okolnosti silovanja ukazuju na ranjivost medicinara koji su ostali bez odgovarajuće zaštite i uvjeta.

Vlada je nakon grupnog silovanja u Delhiju uvela opsežne promjene u sustavu kaznenog progona, uključujući strože kazne, ali aktivisti kažu da se malo toga promijenilo unatoč strožim zakonima.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Hrvatska na strani pravde 17.08.2024.

    To može samo mentalno bolesna osoba učiniti .

  • taki vaki naki 16.08.2024.

    Indijci kod nas u čoporima non-stop, samo bauljaju od jutra do mraka - znači ne rade ništa, a stvaraju nemir gdje god se okupe, ništa dobro nam ne donose.. Sve najgore dolazi iz Indije, kupaju se u rijekama u kojima lešine plivaju, u tim vodama kuhaju, takva voda za piće, boleštine na sve strane, a grupno silovanje im i po zakonu ništa strašno, jadna ova cura, i sve druge tamo

  • vasko 16.08.2024.

    Stalno se piše o mentalitetu muškaraca u Indiji, a mi upravo takve uvozimo da rade kod nas

Komentiraj...
Vidi sve komentare