To je to što me zanima!

VIDEO Kiša potopila Rijeku, za cijelu zemlju upaljen žuti alarm. Novi val južine i prljava kiša

Prognostičari najavljuju da će u srijedu biti promjenljivo sa kišom i pljuskovima s grmljavinom, ponegdje moguće obilnije oborine, a četvrtak bi trebao biti stabilniji od srijede
Vidi originalni članak

Obilni pljuskovi u utorak navečer potopili su ulice u Rijeci, a slično nas vrijeme čeka i u sljedećim danima. Toplo i promjenjivo, kao da je proljeće.

Pogledajte video:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

-  Ceste su se opet potopile kao i kod svake jake kiše. Promet je u kaosu, automobili jedva prolaze. Mi smo srećom na povišenom pa nam ništa nije poplavilo, ali vjerujem da je dobar dio centra pod vodom i tržnica koji kod svake jače kiše plivaju - rekao nam je čitatelj iz Rijeke u kojoj je palo više od 170 litara kiše.

DHMZ je za srijedu izdao žuto upozorenje za cijelu državu zbog mogućeg grmljavinskog nevremena, ali i jakog juga na Jadranu.

Prognostičari najavljuju da će u noći na srijedu i u srijedu biti promjenljivo sa kišom i pljuskovima s grmljavinom, ponegdje moguće obilnije oborine, a četvrtak bi trebao biti stabilniji od srijede. Na istoku se pak očekuje više suhog vremena i sunčanih intervala. Moguća je i prljava kiša jer vjetrovi po visini nose saharski pijesak.

Ni ostatak tjedna neće biti stabilan, povremena kiša i dalje je moguća. Češće i obilnije oborine na Jadranu i uz njega. No bit će iznadprosječno toplo uz južinu. U petak bi lokalno mogla pasti obilnija kiša, piše Tomislava Hojsak iz DHMZ-a za HRT.

DHMZ je u svom tweetu napisao da će utorak i srijedu uz južinu i jak vjetar obilježit će kiša. Glavnina se oborine očekuje potkraj utorka i u prvom dijelu srijede kada lokalno može biti jačih pljuskova i veće količine kiše

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Lt_Yankee 25.10.2023.

    sad nevalja kad je topla južina i prljava kiša...

  • nika3_1 25.10.2023.

    Promjenjivo ili promjenljivo? Pitanje je sad, teška odluka?! Ma daj oboje

  • mr.Tromb 25.10.2023.

    Znam koliko traje isušivanje - i meni je jednom pukla cijev u stanu ... isteklo je više od 170 litara ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare