To je to što me zanima!

VIDEO Kaotične scene iz Iloka: Ceste su postale bujice, vjetar rušio stabla, potopljen i Muzej

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Istok Slavonije poslijepodne je pogodilo jako nevrijeme: 'Sve je trajalo 20-ak minuta, ali je šteta velika. Na ulicama je puno vode, pali su crjepovi'
Vidi originalni članak

Šteta je velika. Tuča nam je uništila rolete, s krova je padao crijep, a ulice su pod vodom. Sad pokušavamo što prije sanirati nastalu štetu. Kratko je trajalo, ali je napravilo ogromne štete i na poljoprivredi, kazao je čitatelj iz Iloka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U petak poslijepodne Slavonce je šokiralo iznimno snažno nevrijeme. Padala je jaka kiša, a i tuča veličine lješnjaka. 

- Situacija je sad malo smiruje. Kiša više ne pada, ali bujica vode je nosila sve pred sobom. Trajalo je 20-ak minuta - dodaje čitatelj. 

 

Bagerima se uklanjaju stabla i blato

-Poplavljene su privatne vinarije, kuće i ambulanta. Ima puno srušenih krovova, dijelom ili cijelih. Jako puno je i srušenih stabala. Sve raspoložive snage su na terenu. Komunalci isto pomažu. Rješavamo sve po nekim prioritetima gdje su ljudi najviše ugroženi. Dio cesta prema samostanu i školi je bio neprohodan pa komunalna služba s bagerom uklanja stabla i blato. Trenutno nam je prioritet ambulanta u kojoj je velika količina vode i postoji opasnost od uništavanja instalacija - rekao nam je Ivica Bošnjak, zapovjednik JVP Ilok.

Vatrogasci pričaju da ih dugo ovakvo nevrijeme nije pokosilo.

U nevremenu je oštećen i Muzej grada Iloka koji se oglasio na Facebooku s pozivom ljudima da dođu pomoći jer su potopljeni.

Ravnateljstvo civilne zaštite je izvijestilo da je zaprimljeno više dojava o posljedicama jakog nevremena. Na području Iloka su poplavljeni podrumi, srušena su stabla u dvorišta i na električne vodove te je vjetar odnosio crjepove s krovova. 

DHMZ je najavio da su tijekom dana mogući jaki lokalni pljuskovi na istoku zemlje. Prema kraju dana situacija bi se trebala smiriti. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • aingemahtec 04.06.2024.

    Opet kiša

  • okinava nije selo u Japanu 03.06.2024.

    Ilok je pun kaotičnih scena i bez kiša i potopa

Komentiraj...
Vidi sve komentare