To je to što me zanima!

VIDEO Kaos u Engleskoj! Rulja zapalila hotel s azilantima. Premijer Starmer: 'Požalit ćete'

Britanski premijer Keir Starmer osudio je nasilne prosvjede tijekom vikenda, u kojima je od subote navečer uhićeno najmanje 147 ljudi
Vidi originalni članak

Krajnji desničari upali su u nedjelju rano poslijepodne u hotel Holiday Inn u engleskom gradu Rotherhamu, u kojem se nalaze azilanti. Nasilje je eskaliralo nakon što je krajem srpnja Axel Muganwa Rudakubana nasmrt izbo tri djevojčice. 

Ekstremna desnica uhvatila se tada i proširila val dezinformacija, uključujući lažne tvrdnje da je napadač bio imigrant, kako bi mobilizirala antimuslimanske i antiimigrantske prosvjede, piše CNN.

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Tamworthu su prosvjednici bacali projektile, razbijali prozore i izazivali požare, ranivši jednog policajca.

Britanski premijer Keir Starmer osudio je nasilne prosvjede tijekom vikenda, u kojima je od subote navečer uhićeno najmanje 147 ljudi. Oni koji sudjeluju u nasilju suočit će se s punom snagom zakona, upozorio je.

- Ljudi u ovoj zemlji imaju pravo na sigurnost, a opet, vidjeli smo muslimanske zajednice na meti, napade na džamije, izdvojene druge manjinske zajednice, nacističke pozdrave na ulici, napade na policiju, bezobzirno nasilje uz rasističku retoriku. Tako da ne, neću bježati od toga da to nazovem onim što jest: krajnje desničarsko nasilje - rekao je Starmer.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • vilim1234 05.08.2024.

    steta da ti  isti prosvjednici nisu u  Rusiji ,Iranu ,Venezueli S koreji ili bilo kojoj zemlji koja nije sluga VB bili bi slavljeni kao heroji i borci za slobodu a ovako su samo rulja

  • tiho055 05.08.2024.

    Globalne glavonje naprave nered onda salju vojsku i policiju da to rijese i nakon toga još stegnu obruc slobode i srece. Policija i vojska je kljucna spona slobode naroda svijeta ili tamnicari koji su i sami korisne lesine u tamnici

  • Hrvatska na strani pravde 05.08.2024.

    Bijeli supremastici, antimigranti, skinheadsi, islamofobni desničari, moderni križari okruglog stola,  itd., brane kršćanatvo gazeći Isusove upute. A to znači biti na strani zla i Sotone. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare