To je to što me zanima!

VIDEO Izraelska vlada hitno se sastaje u nedjelju. Odlučivat će o odgovoru na udare iz Irana

Bivši izraelski konzul Alon Pinkas rekao je za CNN kako sukobi u Gazi i Libanonu te odgovor na iransko raketiranje svjedoče o Netanyahuovoj potrebi za političkim preživljavanjem.
Vidi originalni članak

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu okuplja u nedjelju vladu na hitnom sastanku, na kojem odlučuju o odgovoru na iransko raketiranje 1. listopada.  Kada i gdje će se sastanak točno održati ostaje nejasno, piše CNN.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vlada je o tome raspravljala još u petak, ali nije donijela odluku o tome kako postupiti. Iran je obavijestio Sjedinjene Države i neke zemlje Bliskog istoka da  će uzvratiti  na svaki novi napad Izraela, rekao je izvor u Teheranu za CNN.

Bivši izraelski konzul Alon Pinkas rekao je za CNN kako sukobi u Gazi i Libanonu te odgovor na iransko raketiranje svjedoče o Netanyahuovoj potrebi za političkim preživljavanjem.

POGOĐEN METKOM Još jedan mirovnjak UN-a ranjen u južnom Libanonu, ovo je peti slučaj u samo dva dana

- Netanyahu ne želi prekinuti rad. Htio je to produljiti kako bi stvorio atmosferu rata koja mu je važna politički - rekao je Pinkas. 

U subotu je i 40 zemalja UN-a, čije su snage u Libanonu, osudilo napad na mirovne snage. Poručili su da se takvi napadi moraju odmah zaustaviti i da se posljednji mora hitno istražiti.

U međuvremenu su se nastavili i raketni udari s jedne i druge strane izraelsko-libanonske granice. Libanonski Crveni križ objavio je kako su njihovi volonteri ozlijeđeni tijekom spasilačke akcije u nedjelju. IDF je objavio i da su napali desetke meta Hezbolaha u nedjelju.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • EmilCandor 13.10.2024.

    Koja je svrha Europske unije, kad nije kadra (niti) osuditi ovo bjesomučno divljanje zločina protiv civila u Gazi, Libanonu, a sad se tako osiljeni Izrael sprema isprovocirati Iran. Izrael dnevno proizvodi žrtve vlastitog terora i nove generacije islamista među onima koji nikada ne bi bili teroristi da nije ovih izraelskih zločina.

  • ado2306xy 13.10.2024.

    Nije lako, trećeg svjetskog rata boji se svako.

  • sircus 13.10.2024.

    izgleda da ce iran proizvesti abomb...pa bumo vidjeli

Komentiraj...
Vidi sve komentare